Medische raad erkent verband kindervaccinaties, hersenbeschadiging en autisme

Laatste wijziging: donderdag 2 september om 15:34, 4854 keer bekeken
 
Groningen, donderdag 2 september 2010

Na een 13 jaar durende gerechtelijke strijd heeft een medische onderzoeksraad in Groot Brittannië een schadevergoeding van omgerekend 109.000 euro toegekend aan de ouders van een kind, dat na het toedienen van het MMR-vaccin (mazelen, de bof, rode hond) ernstige hersenbeschadigingen opliep en zwaar gehandicapt raakte. Het Britse ministerie van Gezondheid heeft jarenlang ontkend dat er een aantoonbaar verband bestaat tussen het MMR-vaccin en hersenbeschadiging / autisme, maar nu medische experts in tenminste één geval het verband erkennen, zou dit enorme implicaties kunnen hebben en kunnen lijden tot een stortvloed aan schadeclaims.

 De nu 18 jarige Robert Fletcher kreeg als 13 maanden oude, kerngezonde baby het ook in Nederland algemeen toegepaste MMR-vaccin toegediend, met fatale gevolgen. Nu lijdt hij aan epilepsie en incontinentie en is niet in staat te staan, te praten of zichzelf te voeden, reden waarom hij 24 uur per dag verzorgd moet worden door zijn moeder Jackie.

Jackie Fletcher diende in 1997 voor het eerst een schadeclaim bij de overheid in, maar deze werd afgewezen omdat het onmogelijk zou zijn het verband tussen het MMR-vaccin en Roberts handicaps aan te tonen. Ze ging in beroep, en tijdens de 13 jaar dat het duurde voordat er eindelijk een uitspraak kwam, richtte ze de belangengroep JABS ('prikken') op, die inmiddels zo'n 2000 andere gezinnen helpt compensatie te verkrijgen voor hun kinderen die gehandicapt zouden zijn geraakt door het MMS-vaccin.

De medische onderzoeksraad oordeelde uiteindelijk dat 'Robert een min of meer gezonde baby was, die binnen de periode die gebruikelijk als relevant wordt beschouwd voor inentingen, ernstige stuiptrekkingen kreeg... waarna hij epilepsie ontwikkelde en zwaar gehandicapt raakte. De stuiptrekkingen traden 10 dagen na de vaccinatie op. Naar onze mening kan dit geen toeval zijn. Op deze grond constateren wij dat Robert ernstig gehandicapt is geraakt als gevolg van de vaccinatie, en daarom kennen wij het beroep toe.'

 
Jackie Fletcher  vind gezien het aangebrachte leed het toegekende bedrag belachelijk laag, maar is blij met de erkenning. 'Het geld is een aanfluiting, alhoewel het zal helpen de nodige aanpassingen voor Robert in huis te verrichten. Hij is nu bijna 19 maar heeft het niveau van een 14 maanden oude peuter. Hij kan niet zonder hulp rechtop staan, is dubbel incontinent en het enige wat hij kan zeggen is 'hoi mam' of 'hoi pap'. Ik ben in ieder geval blij met de erkenning dat dit het gevolg is van de MMR-vaccinatie.'
 
Hoewel twee artsen van de medische onderzoeksraad benadrukken dat Roberts geval op zichzelf staat en niet moet worden gezien als bewijs dat het MMR-vaccin inderdaad autisme veroorzaakt, zeggen medische wettelijke experts dat het besluit van de raad een stortvloed aan schadeclaims van ouders wier kind eveneens gehandicapt raakte na een (MMR-)vaccinatie tot gevolg kan hebben. 'Tegenwoordig denkt iedereen gelijk aan geld, en als een arts een fout maakt proberen ze allemaal compensatie te krijgen, waar velen in slagen,' aldus dr. Robin Moffat, president van de Medico-Legal Society, een orginisatie van experts op het gebied van het medische recht.
 
Collega Malcolm VandenBurg denkt inderdaad dat de uitspraak grote gevolgen kan hebben. 'Eén zaak zoals deze zal andere mensen doen denken dat ze een vergelijkbare uitspraak kunnen krijgen. In het verleden hebben dit soort eerste uitspraken inderdaad de deur geopend voor meer schadeclaims.'  
 
Nadine Dorries, Conservatief parlementslid en lid van het  Gezondheids Comité van het Britse Lagerhuis, bevestigde dit. 'Als een onafhankelijke raad de conclusie heeft getrokken dat er een verband bestaat tussen het MMR vaccin en de hersenbeschadiging die in dit geval deze jongen heeft opgelopen, dan is het redelijk om aan te nemen dat vele duizenden ouders en kinderen zich in dezelfde situatie bevinden.'
 
Al in 1998 beweerde  dr. Andrew Wakefield dat er een verband bestaat tussen het MMR-vaccin en autisme. Sindsdien werden zijn onderzoeken en conclusies voortdurend in diskrediet gebracht door de gevestigde medische orde en de overheid, en werd hij eerder dit jaar zelfs uit het medische register geschrapt. Ook nu haast het Britse ministerie van Gezondheid te verklaren dat Robert Fletchers geval geheel op zichzelf staat en niet als precedent mag dienen voor andere na vaccinaties gehandicapt geraakte kinderen. 'De veiligheid van MMR is in talloze onderzoeken in veel landen bevestigd,' aldus het ministerie.  
 
Niettemin is de geloofwaardigheid van zowel de overheden als veel medische experts na het Mexicaanse griepdebacle ernstig aangetast, en zal verdere ontkenning van steeds meer bewijs dat vaccinaties veel gevaarlijker zijn dan wordt beweerd, hier ongetwijfeld verder afbreuk aan doen. In Nederland wordt er onder andere op de website Verontruste Moeders gewaarschuwd tegen allerlei soorten vaccinaties en de permanente, soms zeer ernstige gevolgen voor kinderen, tieners en volwassenen.
 
 
Xander
 


Bron: xandernieuws.punt.nl