New York ruimt 170.000 ganzen voor het vliegverkeer

Laatste wijziging: dinsdag 27 juli om 15:30, 1919 keer bekeken
 
Groningen, dinsdag 27 juli 2010

 Amerikaanse staat New York is van plan is om 170.000 ganzen te vangen en daarna te ruimen. Deze maatregel is alleen al omdat er vorig jaar een vliegtuig een  noodlanding moest maken. Hij kwam in botsing met een zwerm ganzen.

Milieubeschermers noemen de plannen "een beetje extreem" en wijzen erop dat het doden van alleen de ganzen die dicht bij de vliegvelden leven het probleem al significant kan verminderen.

(Bron: nos.nl)

 

Dit alles is te lezen in de New York Times. Men heeft een officieel rapport waar in staat dat de ganzenpopulatie bijna gehalveerd moeten worden, van 1.1 miljoen tot 650.000. Verspreid over zeventien staten. Alleen al de stad New York moeten de grote Canadese gans er 20.000 worden teruggebracht tot ongeveer 4000

Al deze ganzen worden levend gevangen en op een ander plaats vergast en daarna begraven. Het zal best zo zijn dat de jachtbeperkingen worden versoepeld om zo aan de aantallen te kommen. Volgens de New York Times is het niet bekend wanneer het plan klaar moet zijn. Maar de geruchten zijn dat men er al mee bezig is. In de afgelopen zomer zijn er al 1200 vogels geruimd.


Bron: vogels.nieuwslog.nl