EU smijt met geld!

Laatste wijziging: donderdag 20 mei om 13:01, 4080 keer bekeken
 
Groningen, donderdag 20 mei 2010

Alle 736 Europarlementsleden krijgen 36.000 euro extra om hun assistenten te bekostigen. Verdere kosten van dit dure grapje zijn huisvestingskosten, die zomaar 100 miljoen euro kunnen bedragen.

Terwijl de EU in een crisis beland lijkt te zijn en alle lidstaten van de EU allerlei spoedberaden voeren, is er blijkbaar toch genoeg geld om de bijdrage voor de Europarlementslidassistenten te verhogen. Dit is woensdag door het Europese Parlement zelf bepaald bij een stemming.

Voorheen kreeg elke Europarlementariër ongeveer 17.000 euro per maand om zijn assistenten te betalen. Nu wordt dat 20.000 euro op maandbasis. In totaal gaat het hier om een bedrag van 3.000 euro maal 736 parlementariers maal 12 maanden: 26,5 miljoen euro per jaar. Maar daar stopt het niet bij, want om de extra assistenten te huisvesten moet er ook een nieuw gebouw komen. Dat kan volgens de voorlichtster van Groen Links-Europarlementariër Sargentini  - die tégen het voorstel stemde - zomaar 80 tot 100 miljoen euro aan kosten met zich meebrengen. Zo is ook VVD-Europarlementariër Hans van Baalen ontstemd door de aanname van het voorstel, want ook hij was tegen. Hij vind het onverantwoord de maatregel door te voeren in deze zware tijd.

 Bron: nieuwsdealers