Ruimtewezens in Rusland

Laatste wijziging: dinsdag 11 mei om 16:56, 4597 keer bekeken
 
Groningen, dinsdag 11 mei 2010

De leider van de Russische deelregio Kalmukkië heeft het wereldnieuws gehaald. Kirsan Iljoemzjinov beweerde namelijk in een tv-show dat hij in 1997 door buitenaardse wezens is ontvoerd. En dat mag de man nu even uitleggen, vindt minister Andre Lebedev. Daarmee wordt het verhaal alleen maar vreemder: Lebedev heeft een brief aan de Russische president Medvedev geschreven waarin hij zich zorgen zegt te maken over eventuele staatsgeheimen die tijdens dat buitenaardse onderonsje misschien uit de doeken zijn gedaan.

"Ik vraag u of de leider van Kalmukkië een officieel rapport naar het Kremlin heeft gestuurd over zijn contacten met vertegenwoordigers van een buitenaardse beschaving", zou hij volgens Russische media in zijn brief hebben geschreven. Ook wil hij laten uitzoeken hoe politici moeten handelen tijdens een ontvoering door buitenaardse wezens. Als het tenminste allemaal geen slechte grap is, meldt hij erbij.

Balkon
Iljoemzjinov zegt dat de aliens in een transparant ruimteschip op het balkon van zijn appartement in Moskou opdoken. "Ik zat tv te kijken en viel al bijna in slaap. Toen voelde ik dat ik geroepen werd", aldus de man. "Ik had het niet geloofd als ik niet drie getuigen had, mijn chauffeur, mijn minister en mijn hulp." Hij ging het ruimteschip binnen en zag "mensachtige wezens in gele ruimtepakken".

Hier zie je een deel van het interview, met Duitse ondertiteling:

Het is trouwens niet de eerste keer dat Iljoemzjinov over zijn buitenaardse ervaringen vertelt. In 2001 zei hij al dat hij in een UFO was rondgeleid.

Iljoemzjinov is sinds 1993 de leider van de Boeddhistische regio Kalmukkië. Daarnaast is hij voorzitter van de internationale schaakfederatie FIDE.

Kijk op Holland Doc naar Calling E.T, over wetenschappers die serieus nadenken over contact met buitenaards leven.Bron: headlines.nos.nl