Vrouw fotografeert UFO boven Sydney

Laatste wijziging: woensdag 24 maart om 09:26, 3823 keer bekeken
 
Groningen, woensdag 24 maart 2010

Een vrouw heeft bij het fotograferen van de zonsondergang boven Sydney een UFO opgemerkt. Fiona Hartigan kwam haar verhaal doen op de Australische televisie en deelde de beelden met de rest van de wereld. Wat de vliegende schijf precies was, komen we wellicht nooit te weten.

"Ik was nog maar net uit mijn wagen gestapt om de zonsondergang te fotograferen, toen de vreemde scène zich voor mijn ogen ontrolde", vertelt Fiona Hartigan. "Net toen ik een kiekje wilde schieten, zag ik plots een zwart voorwerp en het begon te bewegen. Eerst was het zo'n 800 meter verwijderd, maar dan kwam het dichter, tot op 400 meter. Vervolgens verschenen er ook nog twee andere kleine ronde dingen uit de heldere oranje lichtbundel boven het voorwerp. Het maakte geen geluid, het was heel vreemd. Ik was totaal overweldigd door het gebeuren."

Expert
UFO-expert Doug Moffett werpt zijn licht op de eigenaardige zaak. "Wat het ook is, het is zeker een gelegenheid om iets nieuw te ontdekken. Er zijn elk jaar zo'n 1.5000 UFO-waarnemingen in Australië, maar dat is maar het topje van de ijsberg. Waarom zouden mensen die verhalen verzinnen? Ze zouden zich er enkel belachelijk mee kunnen maken." (hlnsydney/kh)Bron: hln.be