Opnieuw vaccinatie tegen baarmoederhalskanker

Laatste wijziging: dinsdag 2 maart om 16:46, 3987 keer bekeken
 
Groningen, dinsdag 2 maart 2010

BILTHOVEN - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) begint binnenkort opnieuw met het vaccineren van jonge meisjes tegen het virus dat baarmoederhalskanker kan veroorzaken (HPV).

Deze maand krijgen alle tieners die vorig jaar 12 jaar werden, een uitnodiging.

Het RIVM benadrukt dat het belangrijk is dat de meisjes worden ingeënt en dat het vaccin veilig is.

Mislukt

Vorig jaar mislukte de HPV-campagne. Nog niet de helft van alle opgeroepen meisjes kwam opdagen. Het RIVM weet de lage opkomst onder meer aan de 'indianenverhalen' die rondgingen over de inentingen. Het vaccin zou niet veilig zijn.

Dinsdag bleek uit onderzoek in het Universitair Medisch Centrum St Radboud (UMC) in Nijmegen dat 11,8 procent van de vrouwen tussen de 18 en 30 jaar is besmet met het humaan papillomavirus (HPV).

Van hen was 2,8 procent besmet met HPV 16 en 1,4 procent met HPV 18. Tegen deze twee virussen is preventieve vaccinatie mogelijk. HPV 16 en 18 zorgen samen voor ruim 70 procent van alle baarmoederhalskankergevallen in Nederland.

Bron / Lees verder: Nu.nl

Noot redactie:

De propaganda machine wordt straks weer gestart. Dit vraagt natuurlijk om een tegen reactie. Ik hoop dat alle bewuste mensen en website's mee helpen om deze oproep tot vaccinatie wederom laten te mislukken. Informeer uw medemens, roep het van de daken en bescherm uw kinderen die het slachtoffer worden van malafide geld praktijken. Ze gaan over lijken.....

Wordt vervolgd