De wereld is gek geworden

Laatste wijziging: donderdag 18 december om 11:40, 3665 keer bekeken
 
Groningen, donderdag 18 december 2008

Het lijkt wel of de hele wereld gek geworden is. Het afgelopen half jaar lopen wij tegen allerlei problemen aan met bedrijven. Met onze verzekeringen, providers, stroomleveranciers en noem maar op. Het lijkt wel of niemand meer iets normaal kan doen. De chaos is echt losgebroken. Wij kunnen werkelijk niets meer voor elkaar krijgen. De eenvoudigste vragen kunnen niet meer beantwoord worden. Vandaag dacht ik echt, we zijn over-geautomatiseerd. Kon je vroeger met een maatschappij nog iets regelen, nu kan dat niet meer. Je probeert te bellen, krijgt na eindeloze wachttijden en computerstemmen eindelijk iemand aan de lijn, en die weet vervolgens niet wat je bedoelt, kan het gewoon niet in de computer regelen, heeft geen flauw idee hoe het verder moet, heeft nooit enige brief gezien die je gestuurd heeft, de ellende is eindeloos.

Het lijkt wel of alles uit zijn krachten gegroeid is. Of je wordt dagelijks tijdens etenstijd belaagd door call centers, die je proberen een abonnement, verzekering, of provider aan te praten, niet zelden een leverancier die je net vaarwel gezegd hebt, ik wordt er soms heel moe van. De wereld is niet meer voor mensen gemaakt, maar voor computers. Waar passen wij nog? Vandaag dacht ik, dit moeten we gaan veranderen. Maar hoe moet je dat aanpakken, waar moet je beginnen? Als iemand een idee heeft dan houd ik me van harte aanbevolen!

Iets anders is de krediet crisis. Wat is nu eigenlijk de aard van het probleem? In een wereld die overigens "stabiel" is blijkt er opeens geen geld meer te zijn. Banken willen geen krediet meer verstrekken. Waarom dan eigenlijk? Als alles zo doorgaat als nu wordt er net zoveel geconsumeerd als anders, zijn er net zoveel goederen en diensten nodig, is er net zoveel bedrijvigheid en werk. Eigenlijk verandert er niets.....behalve dat banken opeens geen geld meer willen uitlenen, of hebben? En het meest merkwaardige is eigenlijk wel dat onze regering, die zelf ook continu geld leent, ruimschoots geld genoeg heeft om noodlijdende banken geld te lenen, overigens tegen woekerrente.... Waar haalt onze regering dat geld dan vandaan? Kunnen die banken en verzekeringsmaatschappijen niet vanuit dezelfde bron geld lenen?

En hoe kan het dat zelfs op europees niveau van een kredietcrisis gesproken wordt? Wie drukt dat geld dan eigenlijk? In de wet van ying en yang, of de wet van behoud van geld, is een tekort aan geld op een plek gecompenseerd met een overschot van geld op een andere plek. Geld verdwijnt toch niet zomaar? Of is dat juist de truc met geld in de computer? Getallen kun je gewoon wijzigen... Hmmm eigenlijk heb ik nog nooit zoveel vragen tegelijkertijd gesteld. Duidelijk is dat er iets gebeurt. Iets gemanipuleerd wordt. De wereld is gek geworden... Het lijkt mij dat wij doelbewust afgeleid worden. Zelf ga ik dan altijd extra om me heen kijken. Wat gebeurt er echt met ons, is er iets dat wij met zijn allen niet kunnen zien? Soms moet je misschien op een ladder klimmen om overzicht te krijgen. Om over de stofwolken heen te kijken en te zien wat er echt gebeurt. Belangrijk is in ieder geval bij ons eigen licht te blijven. Ons zeker niet laten verleiden mee te spelen in alle drama's om ons heen. Ik voel meer dan ooit een scheiding in dimensies, dat wij niet meer in die wereld passen. Wij moeten volhouden, en ons licht uitstralen, maar niet ons af laten tappen, blijf los en bij jezelf. En meer dan ooit voel ik dat ik echt naar huis vluchten moet om weer even in mijn energie terug te komen. In mijn eigen heiligdom. En vanuit dat heiligdom zeg ik: Tot de volgende column!Bron: Goto2012.nl