Klimaatverandering is natuurlijk: 100 redenen waarom

Laatste wijziging: woensdag 16 december om 18:56, 2147 keer bekeken
 
Groningen, woensdag 16 december 2009

Hier zijn 100 redenen, vrijgegeven in een dossier door de European Foundation, waarom klimaatverandering natuurlijk is en niet kunstmatig:

1) Er is "geen echt wetenschappelijk bewijs" dat de huidige opwarming door de stijging van broeikasgassen door menselijke activiteiten wordt veroorzaakt.

2) De door de mens veroorzaakte kooldioxide emissies door de gehele menselijke geschiedenis vormen minder dan 0.00022 procent van de totale natuurlijke uitstoot door de mantel van de aarde tijdens de geologische geschiedenis.

3) Warmere periodes van de aardse geschiedenis kwamen rond 800 jaar voor de stijging van de Co2 niveaus.

4) Na de tweede Wereldoorlog, was een reusachtige schommeling in de geregistreerde Co2 emissies maar de globale temperaturen daalden vier decennia na 1940.

5) Tijdens de gehele aardse geschiedenis, zijn de temperaturen vaak warmer geweest dan nu en de Co2 niveaus vaak hoger - meer dan tien keer zo hoog.

6) De significante veranderingen in het klimaat hebben zich voortdurend door geologische tijd voorgedaan.

7) De 0.7C stijging van de gemiddelde globale temperatuur in de laatste honderd jaar is volledig verenigbaar met algemene, op lange termijn, natuurlijke klimaattrends.

8) De IPCC theorie wordt gedreven door slechts 60 wetenschappers en gunstige recensenten niet de 4.000 die gewoonlijk worden aangehaald.

9) Gelekte e-mails van Britse klimaat wetenschappers - in een schandaal bekend als "Climategate" - openbaren manipulatie om Global warming te overdrijven

10) Een groot volume van wetenschappelijk onderzoek stelt dat de zon voor het grotere deel de oorzaak is van klimaatverandering tijdens de afgelopen honderd jaar.

Lees verder: dailyexpress.co.uk


Bron: endtimes.punt.nl