De grote leugen

Laatste wijziging: maandag 7 december om 11:34, 4811 keer bekeken
 
Groningen, maandag 7 december 2009

Onze huidige maatschappij hangt volledig aan elkaar van leugens. Fundamentele beginselen van de samenleving zijn simpelweg gebaseerd op leugens en de enige manier om het continue liegen te verbergen, is nog veel meer liegen. En zo zijn we beland in de staat waarin wij nu verkeren: eentje waarin bijna niets meer is zoals het lijkt. Niet het meest opbeurende begin van een artikel maar u zal het er helaas mee moeten doen.

Politici en het bedrijfsleven liegen
Laat ons beginnen bij één van mijn "paradepaardjes": de overheid. Als u nog steeds gelooft dat de overheid er voor u is en uw belangen verdedigt, dan wil ik u verzoeken onderstaande nauwkeurig door te lezen en door te laten dringen. Want het is namelijk niet heel moeilijk om te zien dat uw overheid zo goed als niets voor u doet. Erger nog, ze liegt en maakt uw leven daarmee over het algemeen zelfs vele malen onaangenamer.

Stel uzelf simpelweg de vraag: "wat krijg ik voor positieve resultaten terug uit mijn bijdrage aan de Nederlandse staat?" Krijgt u er zekerheid voor terug? Nee. Zaken als AOW staan tegenwoordig zwaar op de tocht, terwijl u er wel steeds meer voor mag gaan betalen. Dat zou u veel beter zelf kunnen regelen, als u die mogelijkheid tenminste zou krijgen. Maar helaas.

Krijgt u er veiligheid of gebruiksgemak voor terug? Nee. Politici steken bakken belastinggeld in systemen waarvan telkens weer (vaak vooraf) al bewezen wordt dat ze zo lek als een mandje en moeilijk te hanteren zijn. De enige veiligheid die een overheid garandeert is de veiligheid dat zij zelf als een kankergezwel kan blijven groeien en doorwoekeren (ondertussen zijn bijna 1 miljoen mensen werkzaam bij onze overheid). En overheden die in (stiekem, achter uw rug om natuurlijk) Afghanistan en Irak uw belastingcenten verbranden zijn ook niet met uw veiligheid bezig. Uw veiligheid is niet in het geding, de opbrengsten van olie en opium zijn in het geding en die dienen beveiligd en zeker gesteld te worden.

U betaalt grote sommen geld aan uw overheid en zoals u jarenlang verteld is op school en via andere propagandamedia, zit die overheid er voor u. En inderdaad, officieel zit een overheid er om u van dienstverlening te voorzien. Dat was tenslotte ooit het idee achter de overheid: een nachtwaker die te hulp schiet in het geval van problemen. Maar kijkt u nu eens eerlijk naar deze nachtwaker. De overheid neemt uw vrijheden stelselmatig weg, terwijl zij aan de andere kant telkens weer de verplichte en met geweld afgedwongen contributies verhoogt. Dat is geen nachtwaker, dat is een dictator.

Uw overheid zit er niet voor u: al stemt een bevolking "NEE" tegen een Europese Grondwet, uw overheid luistert niet. Al gaan er tienduizenden burgers de straat op om te protesteren tegen een oorlog in Irak, dan nog luistert uw overheid niet en gaat vrolijk fluitend aan de slag met het gruwelijk vermoorden van onschuldige burgers. Als de medewerkers van uw overheid graag nog meer macht willen, dan benoemen zij zelf simpelweg even een EU-voorzitter, waarbij enige invloed van het volk niet aanwezig is. Maar ja, de hele totstandkoming van de EU is natuurlijk sowieso gebaseerd op leugens richting de gehele Europese bevolking.

Het is nog veel erger gesteld. Zo hebben we een Eerste Kamer die stelselmatig gepasseerd wordt bij "kleinigheidjes" als EU-maatregelen. Politici doen wat zij en bevriende corporaties willen en absoluut niet wat de burger wil. En om even kort terug te komen op de vraag die ik een aantal paragrafen eerder stelde: wat krijgt u nu precies voor positiefs terug van uw overheid? Denk daar alstublieft eens stevig over na. Ik kan namelijk helemaal niets verzinnen en zou daarom heel graag voorbeelden van mogelijk positief overheidshandelen krijgen.

Kijk ook eens naar politie. Wanneer komt u met politie in aanraking? Als u hulp nodig heeft? Vast niet. Voornamelijk als u iets doet dat volgens uw overheid niet mag. U krijgt een verkeersboete wegens te hard rijden, u wordt aangehouden bij een van de tegenwoordig zeer gangbare snelweg- of woonwijkrazzia’s, u wordt bij het lopen van een vredesloop behandeld als terrorist (en daarom voorzien van een colonne bewakers waar je u tegen zegt),  maar waar is oom agent nou als je hem echt nodig hebt?

Probeer tegenwoordig eens aangifte te doen voor iets als diefstal en u zult merken dat dat nou niet helemaal de bedoeling was. Al dat gedoe zeg. Ga eens even andere mensen lastigvallen, uw agenten hebben het veel te druk met het halen van hun boetequotum. Kortom, de hoofdfunctie van politie in onze van lotje getikte maatschappij is tegenwoordig niets meer dan het spekken van de staatskas. En heeft dus helemaal niets meer te maken met het zogenaamd beschermen en helpen van de bevolking. De politie heeft trouwens wel een beschermingsfunctie: ze mogen de elite (Bea, Guusje, Ernst, Jan Peter, en ga zo maar door) beschermen zodat zij niet door het plebs lastig gevallen worden,  maar daar heeft u helaas weer niets aan.

Wat u wel terugkrijgt van uw overheid is vooral heel erg veel naars, dat ik onmogelijk als positief resultaat kan benoemen. Ten eerste is daar angst. U moet overal bang voor zijn, want bange mensen zijn veel makkelijker te controleren en sturen dan mensen die niet angstig zijn. Dus hebben we zogenaamd te maken met terrorisme, waardoor al uw vrijheden in hoog tempo kunnen worden afgepakt. Het enige terrorisme waar u daadwerkelijk iets van merkt is het overheidsterrorisme, maar dat wordt alleen maar verder gesubsidieerd. Van uw zuurverdiende geld, uiteraard.

Een andere goede en veel gebruikte angstveroorzaker: ziektes. En dan vooral ziektes die "bestreden" kunnen worden door de coporatievrienden van onze politici. U kent het ondertussen wel, Ab K. die geheime afspraken maakt met de farmaceutische industrie, en een andere bangmaker met dezelfde voornaam die aandelen in allerlei farmaceutische bedrijven blijkt te bezitten. Een Mexicaanse griep die niets meer dan een mild griepje is, wordt opgeblazen tot een levensbedreigende ziekte, waar maar liefst 34 miljoen vaccins voor aangeschaft moesten worden. Die nu dus weer verkocht mogen gaan worden. U zoekt bewijs voor ongegronde (lees: financieel aantrekkelijke) angstzaaierij? Dit lijkt me een hele duidelijke.

En wat dacht u van het "Global Warming"-verhaal? U bent slecht. U verneukt deze aarde. U dient daarvoor te boeten. En dus gaat u betalen voor "groene" energie en leugenaars als Al Gore geld geven om nog meer propagandafilms te kunnen maken. Het is uw schuld. En daarom reizen politici namens u af naar spannende en door u gefinancierde evenementen zoals een klimaattop, om daar te praten over hoe de burgerslaaf nog meer kan gaan betalen voor een hoogstwaarschijnlijk niet door mensen geïnitieerde klimaatverandering. Een leugentje om bestwil (lees: omzetvergroting), daar is helemaal niets mis mee.

U heeft hopelijk gehoord van het uitlekken van allerlei e-mails en documenten die wijzen op grove vervalsing van klimaatinformatie. Hoewel dit schandaal in het buitenland wel massaal opgepikt wordt, is het in ons landje doodstil. Welgeteld twee kranten hebben er echt aandacht aan besteed en terwijl het onderwerp nog steeds een hot item in vele landen is, hoort u er bij ons al helemaal niks meer over. Nee, u krijgt informatie over de klimaattop. Want die top is zo hard nodig. En u krijgt dus alleen maar nieuws over mensen die pro-klimaattop zijn. Zelfs al stapt de baas van het instituut dat lekte/gehacked werd voorlopig op, in ons landje rept men helemaal nergens over. De klimaatleugen moet en zal er doorheen geduwd worden. Angst en centen.

Goed, terug naar de rode lijn. Wat krijgt u nog meer van uw overheid? Hoera, nog meer ziektes! Ten eerste is daar stress, aangezien elke burgerslaaf geacht wordt enorme gedeeltes van zijn of haar tijd of inkomen te besteden aan De Staat. Door te focussen op consumeren en het promoten van standaardtrajecten om een zo braaf mogelijk consument te worden (ook wel eens onderwijs genoemd), creëert De Staat levensomstandigheden die voor menigeen het hebben van een aangenaam leven ernstig bemoeilijken, zo niet onmogelijk maken. Het gebeurt zelden dat iemand echt doet wat hij of zij leuk vindt, waar iemand echt passie voor voelt, dit om maar krampachtig in de dwangbuis van "een normale baan" te passen. Want "zo hoort dat nou eenmaal". Leugens, conditionering en indoctrinatie.

Ten tweede wordt u stelselmatig vergiftigd met goedkeuring van uw overheid. Tegenwoordig voornamelijk in de vorm van E-nummers die door de EU-heersers op totaal onverklaarbare wijze goedgekeurde additieven genoemd worden. Dat terwijl in vele onderzoeken al lang gebleken is dat heel veel E-nummers helemaal niet onschadelijk zijn en vaak zelfs bij kunnen dragen aan het ontwikkelen van kwalen als hyperactiviteit, kanker en neurologische afwijkingen. En alhoewel er al jaren door allerlei groeperingen wanhopig aandacht gevraagd wordt voor deze problematiek, doen overheden net of hun neus bloedt en negeren alle kritiek en vragen. Slecht voor de omzet en relaties met de corporatievriendjes, dus "doodzwijgen!" luidt het advies.

Nog een ander voorbeeld op dit vlak dat aantoont dat u voorgelogen en daarmee waarschijnlijk nog verder vergiftigd wordt: eind deze maand treedt de Codex Alimentarius in werking. Een extreem dik boekwerk vol regelgeving en regulering waar een kleine vijftig jaar aan gewerkt is. Op de achtergrond uiteraard. Heeft u al een informatiefolder of televisiespot betreffende deze Codex voorbij zien komen? Nee? En dat vindt u normaal?

Een halve eeuw werken aan een project dat binnenkort stilletjes en stiekempjes op de achtergrond wordt ingevoerd en dat grote effecten heeft op onze complete voedselvoorziening, daar zou ik zelf wat ruchtbaarheid aan geven. Is namelijk nogal wat. Maar nee hoor. Over een kleine maand begint het feest en heeft het grootste gedeelte van de wereld waarschijnlijk nog steeds niet eens gehoord over het bestaan van de Codex Alimentarius. Terwijl dit corporatiemonster van Frankenstein wel diepgaand effect heeft op etikettering, additieven, verontreinigde stoffen in voedsel, pesticiden, procedures voor risicocalculatie, voedselhygiëne en het opstellen van methodes van proefneming En daar klopt weer helemaal niets van. U wordt kei-en keihard belogen.

"Religieuzen" liegen
In ons landje, maar eigenlijk in bijna alle westerse landen, hebben we ook nog eens te maken met een ander groot probleem dat "Christendom" heet. Kijk naar Nederland en zie hoe ons land bestuurd wordt door zogenaamd Christelijke mensen die de levensregeltjes die zij als waarheid zeggen te beschouwen, opdringen aan de gehele burgerbevolking. Omdat zij geloven in krankzinnige verhalen waarin onder meer verteld wordt dat de aarde een paar duizend jaar geleden geschapen zou zijn, en anders-of nietgelovigen "terroristen" zijn, wordt de rest van de bevolking meegesleurd in deze alles vergiftigende relipsychose. Omdat zij opgevoed zijn met het beeld dat het leven slechts bestaat uit het bang zijn voor wat het hiernamaals gaat brengen, dienen al onze levens doordrenkt te zijn van permanente angst. Omdat zij leven in een leugen, moet iedereen leven in een leugen.

Laat ik eerlijk wezen, als ik kijk naar mensen als Jan Peter B., Ernst B., Maxime V. of Piet Hein D., dan zie ik mensen die religie misbruiken om hun eigen wensen voldaan te krijgen, terwijl ze hun eigen religieuze basis (zegt "u zult niet doden" hen bijvoorbeeld nog iets?) continu beschijten. Ik zie een groep psychotische schijnheiligerds die een ideaal middel hebben gevonden om zich achter te kunnen verbergen. Ik zie geen mensen die medeleven en compassie voor andere mensen hebben. Ik zie criminelen die door dit zwaar misbruiken van religie wel goedbedoelende mensen achter hun karretje gespannen krijgen.

Kijk naar onze huidige maatschappij en zie hoe voorgenoemde misdadigers het nog steeds voor mekaar krijgen om onder andere homoseksuele medemensen te weren uit bepaalde functies. Zie de haat die heerst tussen verschillende georganiseerde religies, de haat die nog immer hele volksstammen tegen elkaar opzet en tot het ziekelijke aan toe polariseert. Allemaal op basis van leugens. Allemaal in leven gehouden door de overheden en corporaties van de wereld om maar zoveel mogelijk controle uit te kunnen blijven oefenen. Polarisatie is angst, en angst is goed voor de omzet van de BV Aarde.

Hoe achterlijk is het om op de grens van 2009 en 2010 nog steeds bezig te zijn met totaal irrelevante zaken als geaardheid, afkomst, huidskleur of "niet-gangbare" cultuuruitingen? En die irrelevante achterlijkheid ook nog eens door politieke "leiders" verdedigd te zien? Helaas, het wordt zo te zien alleen maar erger. We lijken compleet verdwaald in de overload aan leugens en blijven ze daarom op de een of andere totaal onverklaarbare manier massaal verdedigen. Terwijl overheden onderhand wekelijks zonder wat voor geldige reden dan ook vrijheden verder inperken, blijft de bevolking en masse achter deze zelfde overheid staan. Met "dank" aan media als televisie en de grote kranten.

Massamedia liegen
Daarmee zijn we ook meteen aangekomen bij het laatste aspect van De Grote Leugen Waarin U Leeft: de massamedia. Zoals op deze site al uitgebreid besproken is, staan de media in Nederland bijna volledig in dienst van grote corporaties en de overheid. Het is daarom ook niet echt verwonderlijk te noemen dat de gemiddelde burger geen idee heeft op welke vlakken hij of zij allemaal bedrogen wordt.

Er is geen sprake van neutrale berichtgeving. Al het massanieuws wordt gekleurd met een politiek correcte mening, een corporatief sausje of zelfs een vooropgezette en geplande richting, die uiteraard meestal ook weer in de richting van vermogensvergroting van de reeds zeer rijken wijst. De rest van het nieuws wordt gemakshalve als "indianenverhaal", onwetenschappelijk of simpelweg levensgevaarlijke onzin betiteld.

En dat geldt niet alleen voor kranten of grote nieuwssites. Denk bijvoorbeeld eens aan iets simpels als tijdschriften met recepten. U moet tussen de advertenties door lezen om de recepten sowieso te kunnen vinden en zodra u zich verdiept in het merendeel van de in advertenties aangeboden producten, kunt u weer concluderen dat u met additieven vergiftigd wordt. Maar zonder deze adverteerders kunnen tijdschriften blijkbaar niet bestaan en dus staan ook zij vol met vrolijk en fel gekleurde leugens. U ontkomt er bijna niet aan.

En zo ben ik aan het eind van mijn betoog gekomen waarmee ik gepoogd heb aan te tonen dat u in een grote leugen gebaseerd op nog meer leugens leeft. Jammer maar helaas. Tijd om eens eerlijk naar onszelf en anderen te gaan worden. Tijd om zelf eens verantwoordelijkheid te gaan nemen voor onze levens. Blijven hangen in het leugenachtige politieke en financiële systeem dat wij nu kennen leidt niet tot verandering. “We can’t solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.” (Einstein) Of zoals Pilatus in het boek "De Meesters van het Verre Oosten" sprak:

"Hoe weinigen onder ons realiseren zich, wanneer we in het stoffelijke verkeren, de onnodige last die we anderen bezorgen door te proberen verantwoordelijkheid af te schuiven. Pas als onze ogen zijn geopend, beseffen we dat hoe meer we proberen ons aan dingen te onttrekken en onze verplichtingen op anderen af te schuiven, hoe zwaarder de last op ons drukt. Het duurde vele zware jaren voordat mijn ogen opengingen voor dit feit; maar wat heb ik genoten sinds de dag dat ze werden geopend." Bron: anarchiel