Poolse minister van volksgezondheid verwerpt ongeteste H1N1 varkensgriep vaccins

Laatste wijziging: woensdag 4 november om 09:20, 4791 keer bekeken
 
Groningen, woensdag 4 november 2009

Ewa Kopacz, de Poolse minister van volksgezondheid heeft gisteren tijdens een persconferentie gezegd dat de overheid, massa vaccinatie van de bevolking zal verwerpen wegens veiligheidszorgen over het vaccin.

Kopacz zei dat de overheid zijn besluit om het vaccin te gebruiken baseerde op de gegevens van betrouwbare klinische proeven, maar dat er geen betrouwbare gegevens over het varkensgriep vaccin waren.

"Wij zullen geen H1N1 vaccins bestellen tenzij er voldoende bewijs is dat ze volledig veilig zijn" vertelde zij tijdens de persconferentie op de Poolse televisie.

"Elke overheid is verantwoordelijk voor het welzijn en de gezondheid van zijn burgers, en hen te adviseren over gezonde en veilige geneesmiddelen. Tot dusver, in elk stadium, heeft geen enkele bedrijf waarmee wij in onderhandeling waren ons van het belangrijkste kunnen voorzien - het bewijs dat de vaccins veilig zijn en dat er geen mogelijke bijwerkingen zullen optreden."

"Ik wil niet onder druk werken! Wij zullen geen enkele AH1N1 vaccin bestellen tenzij er volledig bewijs is dat de vaccins veilig zijn" zei Ewa Kopacz.

Ewa Kopacz zei ook dat de gewone, seizoengebonden griep gevaarlijker was dan de varkensgriep.

"Laten wij ons niet ongerust maken over of [het varkensgriep vaccin] Polen zal bereiken. Het probleem is iets anders: wanneer het hier komt, [het vaccin] moet het veilig zijn. Het zal geen zaak zijn van "wij weten niet zonder twijfel of het veilig is, maar laten wij wat voor de risicogroepen kopen". Niemand kan mij hierin overhalen. Als wij [het varkensgriep vaccin kopen], zou het veilig moeten zijn zodat het geadviseerd kan worden en wij de Polen rechtstreeks in de ogen kunnen kijken, en vooral de mensen die het maximum contact met zieke patiënten hebben - eerst en vooral de witte lagen, die de waarborg moeten hebben dat het vaccin een profylactische maatregel is, en geen placebo, niet iets dat bepaalde ongunstige gevolgen in de toekomst zou kunnen veroorzaken, maar een vaccin die hen immuniteit zal geven, dus alstublieft, geeft ons een beetje tijd" vertelde zij.

De Poolse Minister van volksgezondheid zwakte de gevaren van de varkensgriep pandemie af. "Wij zouden ons niet ongerust moeten maken of het vaccin op tijd klaar is. Maar het moet eerst veilig zijn. Wij zullen de mensen geen placebo vaccin geven, en willen ook geen roddels volgen, maar wij moeten onze besluiten op betrouwbare klinische testen baseren. Tot dusver zijn er geen dergelijke testen geweest."

De verklaringen van de Poolse Minister van volksgezondheid wijst erop dat minstens één overheid in Europa niet omgekocht, gechanteerd of door farmaceutische bedrijven en WHO gedwongen is om mensen te dwingen het ongeteste en giftige vaccin te nemen en de controle over hun land af te staan.

Het protest heeft meer te maken met de inspanningen van mensen zoals Krzysztof Tarnawski, MichaƂ en Marisha Siemaszko en Marek Podlecki.Bron: endtimes