De EU maakt geheime plannen om zich als “wereldmacht” te vestigen

Laatste wijziging: woensdag 7 oktober om 12:41, 3638 keer bekeken
 
Groningen, woensdag 7 oktober 2009


De EU maakt in het geheim plannen om zich als een "legale entiteit" als "wereldmacht" te vestigen met het recht om verdragen te sluiten namens haar lidstaten. Dit blijkt uit documenten die naar Nederland, België en Luxemburg zijn gestuurd.

Met de EU als entiteit kan een diplomatieke dienst in het leven worden geroepen dat kan onderhandelen met internationale organisaties en non-EU landen.

De eerste "proef-ambassades" voor de EU zijn gepland in New York, Kaboel en Addis Ababa. Hiermee wordt de "Europese gemeenschap" definitief ten grave gedragen.

De EU kan zich gedragen als een land.

Uit de documenten blijkt dat een European External Service (EEAS) wordt gevormd, een diplomatiek korps dat kan onderhandelen en verdragen sluiten. In Brussel zijn de eerst gesprekken gehouden over de functies van de EEAS, de Europese minister van Buitenlandse Zaken en de Voorzitter van de Europese Raad (president).

Brussel is bezig met het uitwerken van de plannen ondanks het feit dat Tsjechië en Polen het Verdrag van Lissabon nog niet hebben goedgekeurd.

Originele Bron: (c) www.telegraph.co.uk


Bron: zaplog