Gevangen 'buitenaards wezen' in Mexico is soort aap??

Laatste wijziging: zaterdag 29 augustus om 18:15, 4089 keer bekeken
 
Groningen, zaterdag 29 augustus 2009


In Mexico heeft een boer in mei 2007 naar eigen zeggen een vreemd wezen gevangen dat volgens hem van buitenaardse origine is. Volgens critici gaat het om oplichterij, en is het wezen gewoon een kleine primaat waarvan iemand de huid of een deel van de spieren heeft verwijderd.

Vangst
Volgens boer Marao Lopez schreeuwde en spartelde het wezen hevig toen het werd gevangen in een dierenval. Lopez was zo bang dat hij het onder water hield tot het verdronk, meldde de Mexicaanse televisie. Dat zou uren geduurd hebben. Pas eind vorig jaar gaf Lopez het lichaam vrij. De boer zou inmiddels zijn overleden in bizarre omstandigheden.

DNA
Verschillende universiteiten hebben het wezen nu onderzocht, meldt de Duitse krant Bild. Volgens die 'onderzoekers' gaat het om een levensvorm die nog nooit op aarde werd gevonden. Het DNA vonden ze nergens anders terug, en ze konden het niet thuisbrengen bij één diersoort. Het lichaam zou kenmerken hebben van een hagedis (zoals tanden zonder wortels, lange tijd onder water kunnen blijven), maar ook van de mens, bijvoorbeeld de structuur van bepaalde gewrichten. Het brein van het wezen zou dan weer enorm zijn, wat "wijst op een grote intelligentie".

Tweede wezen
Beelden van de vondst zijn naar buiten gebracht door ufo-expert Jaime Maussan (56). Hij is ervan overtuigd dat het echt gaat om het lichaam van een buitenaards wezen, en zegt dat de boeren nog een tweede wezen hebben zien vluchten.

Boer omgekomen
Marao Lopez zou inmiddels zijn overleden in mysterieuze omstandigheden, zegt ufo-expert Joshua P. Warren (32). Zijn lichaam werd onlangs volledig verkoold teruggevonden in zijn auto. Volgens experts hadden de vlammen een veel hogere temperatuur dan normaal, wat leidt tot speculaties over een buitenaardse wraakactie. In de regio waar de 'alien' is gevonden, worden vaak ufo's en graancirkels gespot.

Oplichterij
Volgens critici gaat het gewoon om opgezet spel, en is de zogenaamde 'alien' een doodgewone primaat waarvan de huid of een deel van de spieren zijn verwijderd. Vermoedelijk een doodshoofdaapje of tamarin-klauwaapje, oordeelt de Braziliaanse biologe Maria Guimarães. "Het is alleszins een kleine primaat," zegt ook de Portugese bioloog Bruno Galrido. In het verhaal duikt ook de naam van de vermaarde DNA-expert Jose Antionio Lorente op, die het DNA van de 'alien' zou analyseren. Lorente zegt echter van niks te weten.Bron: hln.be