De wetenschap achter Wormwood ( planeet niburu)

Laatste wijziging: woensdag 12 augustus om 12:11, 6371 keer bekeken
 
Groningen, woensdag 12 augustus 2009

Gilbert Eriksen is een van de zeer actieve christenen die zich met name bezighoudt met de voorspellingen voor het nieuwe millennium oftewel wat gaat er in deze tijd gebeuren. Hij heeft hierover een lang interview gedaan bij het Amerikaanse radiostation Coast to Coast en hij heeft ook een boek geschreven, wat binnenkort uitkomt. Soms lijkt het wel of alle voorspellingen omtrent 2012 komen uit de koker van de Maya, of Hopi of wie dan ook, maar veel minder hoor je vanuit het christelijke kamp, wat zegt de bijbel eigenlijk.

De bijbel zegt heel veel over wat er gaat gebeuren, en specifiek het boek Openbaringen is een complete beschrijving van wat ons mogelijkerwijs te wachten staat. Wat Gilbert Eriksen gedaan heeft, is alle feiten uit Openbaringen op een rijtje zetten, en vervolgens zoeken naar wetenschappelijk bewijs of aanwijzingen voor zover dat te vinden is, en hij heeft daarmee een compleet verhaal gemaakt, waar je niet echt vrolijk van wordt misschien. Op zijn website staat een stuk over de wetenschappelijke uitleg van een aantal voorspellingen uit Openbaringen, en ik wil in dit artikel eens langs een aantal van die feiten gaan. Uiteraard praat ik hier over de uitleg van Gilbert Eriksen en zoals wel te verwachten is nergens keihard bewijs voor te vinden.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, volgens Eriksen gaat Openbaringen vooral over Wormwood, een rode planeet die eens in de zoveel tijd door ons zonnestelsel komt vliegen. Deze planeet heeft een ellipsvormige baan die haaks op het vlak van ons zonnestelsel, de ecliptica staat. Als je ons zonnestelsel voorstelt als een aantal balletjes op tafel die in ronde banen om een grote bal (de zon) draait die midden op tafel ligt, dan is de tafel de ecliptica, het vlak van ons zonnestelsel.

Wormwood nu komt van onder de tafel, en breekt ter hoogte van Jupiter door het tafelblad heen, gaat over de zon heen, en uiteindelijk weer door het tafelblad ter hoogte van de ring van Jupiter weer weg naar beneden. Dit komt perfect overeen met de beschrijving van Nibiru zoals we die al kennen vanuit het onderzoek van Zecharia Sitchin naar de kleitabletten van de Sumeriërs. Volgens Sitchin heet die planeet Nibiru, en komt hij in zijn baan elke 3600 jaar een keer langs. Hier wijkt Eriksen een beetje af, Eriksen praat over 1800 jaar. Dat betekent dat de laatste keer dat Wormwood (Nibiru) langs kwam ergens in 200AD of 300AD geweest moet zijn.

Lees verderBron: goto2012