Wij komen de woning controleren - Antwoorden Minister van Binnenlandse Zaken en een eerste succes!

Laatste wijziging: dinsdag 28 juli om 23:14, 4550 keer bekeken
 
Groningen, dinsdag 28 juli 2009


Dit is deel 7 van het voortschrijdend verhaal van een burger die zonder een  strafbaar feit begaan te hebben, zelfs zonder er van verdacht te zijn, bezoek krijgt van de overheid die zijn woning wil binnendringen.
Dit is kennelijk al bij talloze eerzame burgers gebeurd. Totdat Devidas het niet neemt, en zijn recht verdedigt. Links naar eerdere delen zijn hieronder te vinden:
 
Deze column splits ik tot twee gedeeltes:
-1. Het zuur (antwoorden van Minister Guusje ter Dorst…pardon ter Horst, Minister van BZ en Koninkrijksrelaties).
-2. Het zoet, oftewel het eerste succes! (antwoorden van Leonard Kok, directeur DSO gemeente Den Haag). 

Deel 1: Het zuurEen weinig bekend feit is dat direct na het plaatsen van het eerste geenstijl artikel
niemand minder dan ex-minister Verdonk vragen heeft gesteld aan Ernst Hirsch Ballin, Minister van Justitie.

Wonder boven wonder heeft het zomerreces geen roet in het eten gegooid en is er binnen de afgesproken wettelijke termijn van 3 weken antwoord op haar (en onze) vragen gekomen.
De beantwoording is echter om onduidelijke redenen gekomen van Minister ter Horst.

Geenstijl heeft enkele dagen na de publicatie van de vragen gelijk weer aandacht aan deze zaak besteed

De antwoorden van Mevr. ter Horst zijn hier  terug te vinden.
Ik zou zeggen: lees het stuk (PDF-bestand) en trek uw eigen conclusies

Wat mij opvalt, is in ieder geval het volgende:
-Gesproken wordt over een aantal risicowoningen/adressen die vervolgens bezocht worden.  Dit is een grove leugen. Alle buren van mij zijn ook bezocht door de Haagse Pand Brigade.
 Dit zijn tientallen mensen. Niks “risicowoningen” dus. Dit valt ook goed terug te vinden, aangezien de gemeente zelf van te voren aangekondigd heeft de helft van iedere wijk te bezoeken.
-Er wordt toegegeven dat de betreffende dreigbrief verzonden wordt naar alle individuen die weigeren de deur te openen.
-Verder valt er te lezen dat men het heeft over een aanpak die in meerdere steden plaatsvindt.

Bij het nalezen van bovenstaande punten heb ik voorlopig toch een ietwat nare nasmaak in de mond.

 Deel 2: Het zoet 

U vraagt zich nu waarschijnlijk af, waar zit dat eerste succes hem dan in? 
Dat zal ik uitleggen.
Een aantal weken na de gestelde vragen van Rita Verdonk heb ik een brief van de directeur van de betreffende gemeente ontvangen. Deze brief staat in schril contrast met de arrogantie van Minister ter Horst.
Er wordt hierin gesproken over fouten die zijn gemaakt, en procedures die zullen worden aangepast (naast een aantal onwaarheden).
De brief heb ik met opzet nog niet eerder gepubliceerd, aangezien ik eerst de antwoorden van de(een?) minister wou zien, en eigenlijk ook eerst de tweede reeks antwoorden van Wethouder Marnix Norder

Ik publiceer hem vandaag dan toch, zie de twee bijgevoegde scans.

UPDATE:  Hier komt hij alsnog:
Pagina 1:
http://img18.imageshack.us/img18/8489/briefgemeentedeel1.jpg 
Pagina 2:
http://img35.imageshack.us/img35/2174/briefgemeentedeel2.jpg 

Een scepticus zou aan het een-tweetje van Guusje ter Dorst & Leonard Kok al snel het credo “lokaal aaien, nationaal naaien” willen geven.
Ik persoonlijk wil de brief echter als een succes zien. De gemeente biedt zijn verontschuldigingen aan, en belangrijker nog, er wordt gesproken over het wijzigen van de procedures. Mijn vermoeden is dat er geen dreigbrieven meer op basis van willekeur zullen worden verzonden naar andere eerzame burgers.

Het is een klein succesje, maar in de (soms) enigszins negatieve gekleurde wereld van de libertarische opinie is het toch een lichtpunt. Misschien zelfs wel een blauwprint voor toekomstig verzet tegen de groeiende politiestaat.

Ik heb er een sterk geloof in dat vooral in het internettijdperk de pen (media, blogs, juridisch verzet) het uiteindelijk altijd zal winnen van het zwaard (naar mijn persoonlijk inziens: de staat die buiten de grenzen van het moreel-juiste minarchisme treedt). Aan alle (vermoeide) vrijheidsstrijders, libertariërs en andere vreedzame individuen dus de volgende boodschap: geef de strijd niet op, succes boeken tegen de politiestaat is mogelijk!

Een zonnige toekomst met maximale vrijheid ligt binnen ons bereik. Een van de krachtigste tools die wij daarbij dienen te gebruiken is de nieuwe media (kleurrijke weblogs zoals vrijspreker.nl, anarchiel.com, geenstijl.nl, hetvrijevolk.com, denhaagtekijk.nl en ja soms zelf een niburu.nl of een star-people.nl).
De mensen achter deze websteks (jullie weten wie jullie zijn) wil ik dan ook van harte bedanken.

Van de oude media moeten we in ieder geval niets verwachten. Kijk bijvoorbeeld eens naar een gerenommeerde krant als het Algemeen Dagblad. Die weten niet eens welke Minister met welke post antwoorden gegeven heeft op de scherpe vragen van mevrouw Verdonk. Sterker nog volgens dode-boom journalist Maarten Brakema is de huidige Minister van Justitie Piet Hein Donner. Zie hier.

U ziet het, vrijheid en vooruitgang komt altijd van “onderen” en nooit vanuit een “hoger” gesubsidieerd of rovers-collectief.
Van individuen zoals ik en U met haar eigen individuele (eigendoms)rechten.

DevidasBron: vrijspreker