Een goed doel... Voor wie??

Laatste wijziging: donderdag 4 december om 17:12, 2160 keer bekeken
 
Groningen, donderdag 4 december 2008

Ding dong, daar gaat de bel, een collecte je kent het wel. Of je zet de tv aan en er wordt je gevraagd om ( het liefst ) rijkelijk te geven aan een goed doel, of er lid van te worden door middel van storting van een bepaald bedrag per maand. Niks mis mee zo op het eerste gezicht.

Tot nu toe dan, want nu het in nederland minder gaat, wordt er door verschillende instanties naar geld gespeurd. En wat blijkt nu... de spaarvarkens van die "goede doelen" zijn behoorlijk vol! Al het geld wat mensen geven wordt namelijk veelal belegd in aandelen en obligaties.

Het kan toch nooit de bedoeling zijn van mensen om geld aan een goed doel te geven die het vervolgens gaat oppotten.... Het geld dat de goede doelen kwijt zijn geraakt door de crediet crisis interresseerd ze niet echt, wat inhoud dat er nog steeds meer dan genoeg is.

Maar waarom is het geld niet in de eerste plaats uitgegeven aan de doelen voor wie de mensen hun geld bedoelt hadden? Aan onderzoek, arme kinderen en ouderen bijvoorbeeld?

Al die mensen die deur aan deur gaan hebben ook vaak een persoonlijke band met het goede doel waarvoor ze lopen. Ik kan mij voorstellen dat berichten hierover pijn doen en hen persoonlijk raken.

Een goed doel zal ook voort bestaan in mindere tijden, daarvoor heet het dan ook een goed doel. Dus het "appeltje voor de dorst verhaal" in slechte tijden gaat na mijn mening totaal niet op! Het heeft volgens mij meer te maken met de mensen achter de goede doelen...

Natuurlijk hoef je mijn bericht niet te geloven of enig ander bericht over dit onderwerp. Wat ik hoop is dat mensen alles juist niet als zoete koek slikken en zelf op onderzoek uit te gaan.

VIND JE EIGEN WAARHEID, LOOP NIET MEE ALS EEN KOE IN DE KUDDE EN WORD WAKKER.

Tot mijn volgende onderwerp.

Eddy