Balkenende: doofpot? Hoezo doofpot?

Laatste wijziging: vrijdag 12 juni om 23:10, 3916 keer bekeken
 
Groningen, vrijdag 12 juni 2009


In zijn wekelijkse persconferentie heeft de premier aller Nederlanders, ons aller JPB, vragen over een doofpotaffaire op Algemene Zaken minachtend weggewimpeld. Gisteren zei hij tijdens het Kamerdebat nog dat hij geen flauw benul had van wat zijn ambtelijke adviseurs allemaal hadden bekokstoofd inzake het Catshuis-dossier (verfrissend overigens, een premier die gewoon eerlijk toegeeft dat hij niet weet wat zijn ambtenaren allemaal uitspoken). Vandaag is alle twijfel echter verdwenen. Hij heeft zijn ambtenaren er eens naar gevraagd en die hebben hem hoogstpersoonlijk verzekerd dat er geen twijfel mag bestaan over hun integriteit.

Oh, nou, in dat geval zullen we dat buitengewoon zorgvuldig samengestelde overzichtsdossier van RTL Nieuws over de doofpotaffaire bij Algemene Zaken maar in de prullenbak gooien. En die verhalen in de uitzending van vanavond over door de rijksrecherche gevonden bewijzen van een cover-up in de Catshuis-affaire zullen we gewoon negeren. Zal allemaal wel gelogen zijn, nietwaar?  

In Amerika zouden ze zeggen dat het tijd is om de klassieke dubbelvraag eens van stal te halen: ”What did the prime-minister know and when did he know it?“ Balkenende wekt de indruk dat hij liegt en draait. En dat is midden in een schandaal nooit zo handig om te doen. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.



Bron: dagelijksestandaard