Honderden nieuwe kikkersoorten ontdekt

Laatste wijziging: donderdag 7 mei om 10:48, 2110 keer bekeken
 
Groningen, donderdag 7 mei 2009

Spaanse onderzoekers hebben ongeveer 200 nieuwe kikkersoorten ontdekt op Madagaskar. De Spanish Scientific Research Council vond veel van deze nieuwe soorten buiten door de overheid beschermde natuurgebieden. De onderzoekers denken dat wereldwijd nog veel meer soorten amfibieën te ontdekken zijn.

Professor David R. Vieites, die deel uitmaakte van het Spaanse team in Madagaskar, is aan de ene kant verheugd over de ontdekking van de nieuwe soorten, maar maakt zich ook zorgen.

Veel regenwoud in Madagaskar gaat namelijk tegen de vlakte. In totaal is al 80 procent van het daar aanwezige tropische bos vernietigd. Deze ontwikkeling bedreigt dus nog meer diersoorten dan voorheen bekend was.

Ook de politiek instabiele situatie op Madagaskar, het op vier na grootste eiland ter wereld, baart zorgen. Onlangs nog werd er in de voormalige Franse kolonie een staatsgreep gepleegd en bij rellen tussen politieke tegenstanders vielen eind februari tientallen doden.

Eén van de onderzoekers, Miguel Vences, voorspelt dat met de ontdekking van de nieuwe kikkersoorten een veelbelovend proces is gang is gezet. "De meerderheid van het leven op aarde moet nog altijd ontdekt worden."

 Originele Bron: CNN

 

 

 Bron: welingelichtekringen