De eeuwig brandende lamp

Laatste wijziging: maandag 4 mei om 09:19, 4093 keer bekeken
 
Groningen, maandag 4 mei 2009


De eeuwig brandende lamp. Van de koningin van Sheba en haar enige zoon Menyelek. Stel u voor dat u een kleine brandende lamp vindt, die diep in een oude kluis is verborgen. Deze geheimzinnige lamp die nog in perfecte staat is heeft 20.000 jaar gebrand. Wat zou u van deze opmerkelijke vondst denken? Is het een magisch voorwerp, of het werk van God, of misschien kwade geesten.Of kan het een hoogst geavanceerde technologie zijn? Ontdekten onze voorvaders het geheim van het eeuwige licht?

Het eeuwige licht is een technologie die tot op de dag van vandaag een mysterie blijft. Tijdens de middeleeuwen zijn een aantal eeuwig blijvende brandende lampen ontdekt in tempels en oude graven. Uit onderzoek is gebleken dat deze in verschillende landen zijn ontdekt, zoals: India, China, Zuid-Amerika, Noord- Amerika, Egypte, Griekenland, Italie, Ierland. Jammer genoeg zijn er in de loop der jaren veel lampen vernield.

Zoals wij weten is de middeleeuwen van onschatbare waarde geweest voor de wetenschap. Hoe konden de lampen zoveel jaren branden, waar hebben onze voorvaderen de kennis vandaan gekregen? Natuurlijk zijn er vele wetenschappers geweest die een oplossing bedachten. De eeuwig durende vlam was zeer populair in de wetenschap. Voor wetenschappers moet alles kloppend zijn en als het niet klopt, maken ze het kloppend.

Velen beschuldigden ook de Priesters voor het uitvoeren van knappe trucs. Anderen daarintegen dachten dat dit het werk van de duivel was. Als het vroeger iets onbekends was of niet goedgekeurd door de kerk, waren het demonen of duistere krachten. De schrijver Eliphas Levi schreef in zijn boek ( "Historie DE La Magie".) het verhaal van een Rabijn Jechiele, die adviseur was in de dertiende eeuw van Louis IX. Jechiele bezat een lamp die hij voor zijn huis plaatste. De verblindende lamp die voor licht zorgde had geen olie. Toen de Rabijn gevraagd werd hoe het kwam dat zijn lamp altijd bleef branden, antwoorde hij: Dat is een geheim. Jechiele, experimenteerde duidelijk met elektriciteit. Er werd verteld dat er bij Jechiele regelmatig blauwe vonken te zien waren. Er waren vele speculaties betreffende de geheime energiebron van het eeuwige licht.

Lees meerBron: wereldgeheimen