Nog paar nachtjes voor première klimaatfilm The Age of Stupid

Laatste wijziging: vrijdag 13 maart om 10:34, 2727 keer bekeken
 
Groningen, vrijdag 13 maart 2009

 

Nog een paar nachtjes slapen en dan is-ie er: de klimaatfilm van het jaar, The Age of Stupid. Het verhaal gaat over een alleenstaande man in 2055 die oude beelden uit 2008 ziet en zich afvraagt: Waarom hebben we klimaatverandering niet gestopt toen het nog kon? Hierboven alvast de trailer.

Regisseur is Franny Amstrong en de hoofdrol van alleenstande man wordt gespeeld door Pete Postlethwaite, de Britse acteur met het onvergetelijke gezicht. Hij werd genomineerd voor een Oscar voor zijn rol in In the Name of the Father. De wereldpremière - alleen in Engeland! - is 15 maart in tientallen bioscopen in heel Groot-Brittannië.

Een daarvan is de people’s premiere in Londen waarvan de makers claimen dat-ie volledig klimaatneutraal is. De projector draait op zonne-energie, de popcornautomaat wordt met een pedaal aangedreven en verder is zo’n beetje alles gerecycled, van koffiefilter tot tapijt. Eten en drinken zijn natuurlijk eco-vriendelijk. O ja, en de celebrities arrivieren per limousine op biodiesel of op de fiets. Overigens staat nog nergens vermeld wanneer de film in Nederland is te zien.Bron: groen.blog