Experts kelderen vondst Atlantis via Google Ocean

Laatste wijziging: vrijdag 20 februari om 23:30, 3211 keer bekeken
 
Groningen, vrijdag 20 februari 2009

 

De rechte lijnen die te zien zijn op een beeld van de zeebodem van Google Ocean, zijn helemaal geen overblijfselen van de gezonken stad Atlantis. De lijnen op de afbeelding komen van sonarmetingen op de bodem, meldt de Daily Mail op gezag van Google zelf. Ter hoogte van de Canarische eilanden hebben schepen de bodem in kaart gebracht door rechtlijnig over en weer te varen, waardoor het rechtlijnige patroon op de kaart is ontstaan.

Atlantis
Google Ocean maakte een op een luchtfoto lijkend beeld op 5,6 km diepte op zo'n 1.000 km voor de kust van noordwest-Afrika, nabij de Canarische eilanden. Het gaat om een bijna perfecte rechthoek, waarin rechte lijnen te zien zijn. De "gevonden" verzonken stad zou trouwens zo groot zou zijn als twee derde van België, wat enorm is. Plato heeft het in zijn geschriften over Atlantis overigens over concentrische cirkels, helemaal niet over rechte lijnen.

Google Ocean
Google Ocean is een nieuwe dienst van Google waarbij surfers virtueel de oceanen kunnen verkennen. (belga/sam)Bron: hln.be