Ondergrondse stad gevonden in West Iran

Laatste wijziging: woensdag 18 februari om 23:53, 4321 keer bekeken
 
Groningen, woensdag 18 februari 2009


Iran’s westelijke provincie Hamadan heeft een ondergrondse stad opgeleverd waarvan door archeologen wordt geloofd dat deze terug te dateren is tot pre Parthische tijdperken.

Archeologen vonden 25 kamers van de ondergrondse stad, zalen en gangen in een 4 meter diepe plek in Samen gelegen in Malayer County in de Hamadan Province.

De met de hand gegraven stenen structuur, die twee jaar geleden voor het eerst werd geïdentificeerd, lijkt een geheime plaats te zijn geweest voor het uitvoeren van Mithraic rituelen. “We hebben aardewerk op de plek gevonden dat verstuurd is voor koolstof-14 datering proeven”, zei het hoofd van het archeologie team, Ali Khaksar.

Archeologen vonden ook enkele Parthische hurkzit begravingen, wat de mogelijkheid suggereert dat de plaats werd gebruikt als begraafplaats door de Parthen. “Ongeveer 54 menselijke skeletten werden gevonden die samen met enkele voorwerpen begraven waren”, zei antropoloog Farzad Forouzanfar.

Onderzoeken toonde ook dat de stad werd gebruikt als een geheim toevluchtsoord tijdens de Seljuk, Ilkhanid, Timurid en Safavid tijdperken.

“De ondergrondse stad heeft verschillende toegangen en een aantal openingen zijn op de top gemaakt om licht en lucht binnen te laten”, verklaarde Khaksar. “Uit onderzoek bleek ook dat de bewoners fakkels en olielampen gebruikte om de kamers te verlichten”,voegde hij toe.Bron: ditkannietwaarzijn