Zoeken
 


Magnetische polen al 200km verschoven volgens Russische wetenschapper

Laatste wijziging: maandag 1 december 2008 om 22:34, 4348 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 1 december 2008

Hoofd wetenschapper Yevgeni Shalamberidze van het Russisch Centraal Militair Instituut voor grondtroepen meldt dat de geografische polen van de aarde zich immer nog op dezelfde plek bevinden, terwijl de magnetische polen al 200km verschoven zijn. Dit fenomeen beïnvloed de processen op globale schaal.

Volgens de wetenschapper raakt de aarde haar excessieve energie kwijt in de ruimte door breuken in de aardkorst. Wanneer deze breuken sluiten, blijft de negatieve energie in de planeet. Het is niet uitgesloten dat het groeiende aantal catastrofes van de afgelopen jaren, die 'de wereld deden schudden' een gevolg waren/zijn van de verschuiving van de magnetische polen.

Alexander Fefelov, woordvoerder van de Russische Academie van Natuurwetenschappen, zegt dat de aarde haar magnetische en geografische polen zal verplaatsen gedurende de komende jaren.

Planeet aarde in haar baan om de zon is gewichtloos. De planeet kan van tijd tot tijd zomaar de kanteling van de as aan passen. Dat gebeurd 1 keer per 23.000 jaar. De verschuiving van de polen zou kunnen gaan tot 30 graden. De zuidpool was voor de laatste verschuiving in de buurt van Paaseiland, waarbij de noordpool in de Himalaya was.

Doctor in de Fysieke en Matematische Wetenschappen, Vladimir Kuznetzov, zegt dat de aarde al 16 poolverschuivingen in de afgelopen 4 miljoen jaar heeft meegemaakt. "Er is geen kans dat de het aardmagnetisch veld zal verdwijnen. De planeet zal altijd het stralingsschild hebben. Zelfs een verschuiving van de polen zal er niet voor zorgen dat het aardmagnetisch veld verdwijnt. De aarde zal niet bevriezen. Het geomagnetisch veld verandert, maar dat is niet gevaarlijk. Zelfs als de polen honderden kilometers verschuiven, zal dat geen gevaar voor de mensheid opleveren."Bron: Pravda.Ru

Voeg toe aan: