Zoeken
 


'Duizenden buitenaardse beschavingen' volgens een Schotse wetenschapper

Laatste wijziging: donderdag 5 februari 2009 om 12:38, 2794 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 5 februari 2009

Een Schotse wetenschapper beweert dat er duizenden buitenaardse beschavingen zijn. De onderzoeker baseert zich op het ontdekken van meer dan 330 nieuwe planeten buiten ons zonnestelsel. Uit zijn werk blijkt dat er minstens 361 intelligente beschavingen zijn, en dat dat aantal kan oplopen tot 38.000.

Nabootsen

De bevindingen van Duncan Forgan, werkzaam aan de University of Edinburgh, staan gerapporteerd in het vakblad Journal of Astrobiology. Ondanks het grote aantal beschavingen is het niet waarschijnlijk dat er wederzijds contact wordt gelegd, beweert Forgan. De wetenschapper gebruikte een geavanceerd computerprogramma om het ontstaan en ontwikkelen van een heelal na te bootsen. Hierbij werd gelet op de ontwikkeling van zonnestelsels en zogenaamde exoplaneten.

Evolutie

Forgan richtte zich vooral op het ontstaan van leven en de evolutie daarvan. In één van zijn scenario's kon leven moeilijk ontstaan, en vond evolutie makkelijk plaats. Dit resulteerde in 361 verschillende beschavingen. In een ander scenario ontstond leven heel makkelijk, maar vond evolutie moeilijk plaats, hetgeen leidde tot 31.513 verschillende levensvormen. Een derde scenario richtte zich op het verplaatsen van leven tussen verschillende planeten via botsingen tussen hemellichamen, wat leidde tot 37.964 verschillende intelligente beschavingen, meldt BBC News.

Contact

Forgan geeft toe dat zijn ontwerp enkele zwakheden kent. "Het beeld dat we nu hebben is nog steeds niet compleet. Als er buitenaards wezen is, is het mogelijk dat we geen contact kunnen maken en geen idee hebben wat voor vorm ze aannemen. We kunnen niet voorspellen hoe intelligent leven op andere planeten eruit ziet", aldus de wetenschapperBron: spitsnieuws.nl

Voeg toe aan: