Zoeken
 


Wanneer geeft ook Nederland UFO-files vrij? En wordt Obama ‘UFO-disclosure president’?

Laatste wijziging: woensdag 4 februari 2009 om 17:08, 2437 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 4 februari 2009

 

Na Engeland (2008), Frankrijk (1999) en Italië (2008) heeft ook Denemarken onlangs haar UFO-dossiers vrijgegeven. De grote vraag die nu rijst: wanneer volgt Nederland? Het antwoord is simpel: NIET. Volgens zowel een woordvoerder van het Ministerie van Defensie als van de Koninklijke Luchtmacht zijn er geen UFO-dossiers. En dat terwijl het aantal UFO-meldingen de laatste jaren drastisch is toegenomen. Of wacht Nederland op groen licht uit Amerika? Het gerucht gaat namelijk dat Obama in het voorjaar van 2009 de UFO-doofpot gaat opentrekken. 

Ruud Lubbers heeft niets met UFO’s  

“Ik heb niets met UFO’s!!” Het zijn de woorden van oud minister-president Ruud Lubbers. De vraag heb ik hem eens telefonisch gesteld in 2006 toen ik daar de kans voor kreeg. Ik schrok een beetje van zijn resolute antwoord, dat ik niet dorstte verder te vragen. Wat speelde is dat ik het toen nog moeilijk vond om er als journalist voor uit te komen dat ik serieus interesse had in het UFO-fenomeen en het bestaan van buitenaards leven.

‘UFO’s? Wij houden daar niks van bij’ 

ufo-13

Veel onthullende antwoorden had ik van Lubbers waarschijnlijk niet hoeven verwachten. “Ik kan daar heel snel antwoord op geven,” zei de woordvoerder van het Ministerie van Defensie toen ik hem vroeg of er onderzoek wordt gedaan naar UFO-waarnemingen. “Wij houden daar niks van bij. We hebben ook geen UFO-meldpunt of zoiets.” Hetzelfde antwoord gaf ook een woordvoerster van de Koninklijke Luchtmacht. 

“Ik kan daar heel snel antwoord op geven,” zei de woordvoerder van het Ministerie van Defensie toen ik hem vroeg of er onderzoek wordt gedaan naar UFO-waarnemingen. “Wij houden daar niks van bij.”

Dat is niet helemaal waar. Willard Elissen, woordvoerder van de Inspectie van Verkeer en Waterstaat (IVW, de toezichthoudende instantie voor de luchtvaart - red.), liet me weten dat burgers bij IWV terecht kunnen. Echter er zijn er duidelijk maar weinig mensen die dat weten. Elissen: “We hebben in 2008 geen enkele melding vanaf de grond gehad. We kregen wel twee meldingen van piloten, die een unidentified flying object (UFO) in de lucht zagen. Alleen als we twee of meer dezelfde meldingen krijgen doen we onderzoek. Nu was er geen aanleiding voor.  In de meeste gevallen blijkt het te gaan om een weerballon.” De woordvoerster van de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) gaf hetzelfde antwoord. In feite een ander niet-officieel meldpunt voor UFO-waarnemingen.

Thaise luchtballon 

Thaise luchtballonnen

Thaise luchtballonnen

Ze was heel vriendelijk en legde mij uit hoe het in zijn werk gaat als er een UFO-melding binnenkomt. Met name in de zomermaanden neemt het aantal ‘UFO’-meldingen bij de LVNL toe. “Dan kijken we of we een verklaring hebben voor de waarneming van iemand. Daar zijn standaardprocedures voor. Meldingen van zowel burgers, vliegeniers of de luchtverkeersleiders over dit fenomeen worden genoteerd in zogenaamde wachtrapporten. Daarin kan ik zien of er bij ons zaken bekend zijn. Tot op heden hebben wij nog nooit meegemaakt dat ook wij niet weten wat het is.” In de meeste gevallen denkt OOK het LVNL dat het toch gaat om een (Thaise) weerballon. 

14 oktober 2008: groot lichtschip zichtbaar 

Die verklaring hebben we eerder gehoord. Op 8 juli 1947 verklaarde de Amerikaanse luchtmacht dat een vliegende schotel was gecrasht in Roswell. De volgende dag werd deze verklaring echter snel ingetrokken en werd gesproken van een ‘weerballon’.

Weerballonnen?? Waar hebben we die verklaring eerder gehoord?

De Amerikaanse luchtmacht verklaarde op 8 juli 1947 dat een vliegende schotel was gecrasht in Roswell. De volgende dag werd deze verklaring echter snel ingetrokken en werd gesproken van een ‘weerballon’.

Vijftig jaar later laat het UFO-fenomeen miljoenen mensen wereldwijd niet meer los. Is het niet arrogant om te denken dat wij alleen zijn in het heelal?! Hoogtepunt van de ‘UFO rush’ was ongetwijfeld de voorspelling van de Australische actrice Blossom Goodchild. Zij had een bericht van boven gekregen dat op 14 oktober 2008 een groot lichtschip zichtbaar zou zijn. Zelfs de media haakten in op deze voorspelling. Zo werd ik door RTV Noord-Holland benaderd voor het programma Van Zuks Dus (klik aan 15 oktober 2008). Het spektakel bleef echter uit.

Tijdens de inauguratie van Obama filmde CNN een UFO in het luchtruim! Toeval of niet?

Het is je vast niet ontgaan dat tijdens de inauguratie van Obama, de cameracrew van CNN News een UFO heeft vastgelegd op film. Het was het nieuws van die dag op de verschillende blogs over Ufo’s op het internet. Maar zelfs voor de pulpzender FOX was het kennelijk voldoende er serieus aandacht aan te besteden.. (Klik op de lead in de eerste regel van de alinea). 

 

 

‘Obama komt dit voorjaar met UFO-openbaringen’ 

Obama 'disclosure' president?

Obama 'disclosure' president?

Toch blijven UFO’s de gemoederen bezig houden. In Amerika roepen UFO-fanaten Obama op om UFO-files vrij te geven.  Volgens Stephen Basset van het Paradigm Research Group - een club die doofpotten binnen de Amerikaanse overheid tracht open te trekken - is dit misschien wel de belangrijkste UFO waarneming ooit.

Hij zegt in dit interview - met Bill Ryan en Kerry Cassidy van Project Camelot op 11 december 2008 - dat president Barack Obama de geschiedenisboeken in gaat als de ‘UFO-disclosure president’. Sterker nog, hij beweert dat: “De onthulling in het voorjaar van 2009 zal plaatsvinden.” Volgens hem is er bewijs dat de Democraten zich achter de schermen voorbereiden. (…)

“President Obama wordt de ‘UFO-disclosure president’. Ik denk dat de onthulling in het voorjaar van 2009 zal plaatsvinden”

Basset: ‘Het spel is over’ 

Volgens Basset kan Amerika er niet langer omheen. Terwijl Obama tijdens een debat in de race naar het presidentschap het volgende zei, toen hem werd gevraagd of er leven is op andere planeten: “Dat weet ik niet. Wat ik wel weet is dat er leven op Aarde is.” Obama speelde duidelijk op safe. Toch is Basset ervan overtuigd: “Het waarheidsembargo heeft zijn beste tijd gehad. Het spel is over. Door mensen zoals jij en ik die via internet nieuws verspreiden. Maar ook omdat allerlei landen in Europa, maar ook China en Brazilië openheid van zaken geven betreft het UFO-fenomeen. Amerika moet er niet aan denken dat China als eerste met de primeur komt. Is Amerika dan een superpower? Nee dus.”

Franse Cometa-rapport: spectaculair

Jammer dat de Nederlandse overheid zo gesloten is. Uit andere buurlanden komt er nog wel eens onthullende informatie vrij. Afgelopen week had Britse Tabloid the Sun twee keer onthullend nieuws. Op 26 januari kopte het blad: ‘Ambtenaar onthult richtlijn om UFO’s uit de lucht te schieten.’ RAF-piloten zouden meermaals op UFO’s hebben gevuurd. En een paar dagen meldde de krant dat de Duitse luchtmacht op 29 januari in opperste staat van paraatheid werd gebracht. Luchtverkeersleiders namen een mysterieus object waar dat met hoge snelheid over het land vloog. Alweer wat langer geleden, maar zeer spectaculair was op 16 juli 1999 de publicatie van het Cometa-rapport: een Frans wetenschappelijk Defensie UFO-rapport over de dreiging die mogelijk van UFO’s uit zou kunnen gaan. Het werd aangeboden aan de Franse president Jacques Chirac

Kleine wezens, menselijk van vorm 

Tekening 15-jarig jongetje

Tekening 15-jarig jongetje uit 1982

Op ufowijzer.nl vind je ook een fragment uit het Deense UFO-dossier dat vorige week is vrijgegeven. Hierin staan maar liefst 15.000 gerapporteerde buitenaardse waarnemingen. De Thaise ballon gaat in dit geval lang niet altijd op, zo blijkt wel uit dit Deense ‘X-file’-voorbeeld : een 15-jarige jongen in Funen heeft in 1982 buitenaardse wezens gezien. Het was om 04:30 op een zomermorgen in 1982. De jongen was op zijn fiets op weg naar zijn vakantiewerk toen hem een zeer helder object opviel op ongeveer 50 tot 60 meter verderop in een veld. Hij stapte van zijn fiets en benaderde het object en stond perplex vanwege het ongewone fenomeen. Het object was een klassieke ’schotel op schotel’ configuratie, ongeveer 2 meter hoog en 2 meter in diameter. Er waren geen oppervlaktedetails waarneembaar, behalve wat leek op een luik aan één zijde. 10 tot 15 meter vanaf het object zag de jongen 5 kleine wezens, menselijk van vorm, maar niet groter dan 60 cm met een groot hoofd, brede borst, smalle heupen en korte benen. 

 

Geen bedreiging dus waarom UFO-fenomeen bestuderen? 

Paul Harmans van ufowijzer.nl zegt: “In de tekst staat dat de Deense luchtmacht het voorbeeld heeft gevolgd van haar collega’s in de Verenigde Staten en Engeland. Maar we weten allemaal dat de Amerikaanse USAF geen enkel UFO-file vrijwillig heeft vrijgegeven, nog niet tenminste.” Harmans vindt het tijd dat de Amerikaanse overheid ons de waarheid gaat vertellen over wat zij weet. “Ze zullen toch ook wel snappen dat het nogal pijnlijk is om telkens dezelfde en gebruikelijke excuses op te voeren.” Hij vervolgt: “Denemarken heeft helaas dezelfde opvattingen als Engeland, ze beweren dat ze het fenomeen niet bestuderen zolang er geen bedreiging van uit gaat. Maar de Deense regering heeft tenminste iets gedaan.” 

Harmans vindt het tijd dat de Amerikaanse overheid ons de waarheid gaat vertellen over wat zij weet. “Ze zullen toch ook wel snappen dat het nogal pijnlijk is om telkens dezelfde en gebruikelijke excuses op te voeren.”

 

Zou Nederland op de VS wachten? 

Larry King

Larry King

Zou Nederland soms wachten op een groen licht uit Amerika? Volgens Anton Teuben van de website Niburu.nl roepen media dat al jaren. “NOS en RTL geven toe dat ze wachten op Amerika. Maar ze kunnen er niet meer omheen, CNN Larry King Live besteedt tegenwoordig heel veel aandacht aan het UFO-fenomeen. Je ziet dat de media in ons land steeds meer melding maken. Het is alleen wat magertjes. Niet verwonderlijk als je 8 items op een dag moet maken. Tijd voor een diepgravend onderzoek is er niet.” Hoe is jouw ervaring met de politiek? Hij zucht: “Die zegt dat ze zogenaamd geen bewijs heeft. Neem maar eens contact op met het Ministerie van Defensie. Persvoorlichters weten doorgaans niks. Als iemand te teveel weet, wordt hij of zij vervangen door een nieuw iemand.” 

Toeval of niet. Ik vraag de persvoorlichter van het Ministerie van Defensie na zijn antwoord dat Nederland geen UFO-files heeft of hij iets merkt van een groeiende interesse in het UFO-fenomeen. “Uhm, nou ik zit vrij kort op dit dossier. Dat zou ik even moeten navragen…” Er blijkt dus wel degelijk een dossier te zijn bij het Ministerie van Defensie, of moeten we zeggen: het ‘Mysterie’ van Defensie..?Bron: wanttoknow

Voeg toe aan: