Zoeken
 


Rijken interesseren zich minder voor onderkant samenleving

Laatste wijziging: vrijdag 15 oktober 2021 om 13:07, 1432 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 15 oktober 2021

Mensen met een flinke bankrekening en een goede baan hebben weinig oog voor de onderkant van de samenleving. Ze zien minder verschillen tussen arm en rijk dan er zijn. Dat concluderen wetenschappers van de University of British Columbia in Canada na een onderzoek onder 2500 proefpersonen. Rijken zijn meer met zichzelf bezig en hebben minder aandacht voor anderen.

Het is niet de eerste keer dat blijkt dat rijken anders in elkaar zitten en weinig verstand hebben dan de levens van de mensen onderaan de ladder. Nieuw in dit onderzoek is dat zij die een gevulde bankrekening hebben zelf minder hulp vragen bij problemen. Als ze tegenslagen hebben in het leven, lossen ze het liever zelf op. Het is wellicht die eigenschap die ze zo rijk heeft gemaakt.

Ook blijken mensen met een hoge socio-economische status minder emotionele intelligentie te bezitten, het vermogen om emoties af te lezen bij anderen. Ze zien daardoor minder snel dat een ander mens lijdt of kwaad is.

Lees verder



Bron: msn.com

Voeg toe aan: