Zoeken
 


VIDEO: Kunstenares laat water bewegen met haar gedachten

Laatste wijziging: vrijdag 28 november 2014 om 08:33, 2187 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 28 november 2014

Kunstenares Lisa Park heeft een installatie gemaakt waarmee ze haar gedachten kan omzetten in geluidsgolven. Ze combineert EEG-scans met speakers en bakken water om haar gedachten en emoties te visualiseren.

Afgelopen jaar plaatste ze vijf metalen bakken met water op speakers die zijn ontworpen om te reageren op haar hersenen. De hersendata werden onderverdeeld in vijf emoties: verdriet, boosheid, verlangen, geluk en haat. Eén emotie per bak. Park gaat nu een stap verder.

Haar nieuwe kunstwerk bestaat uit 48 bakken met water. De signalen van Parks headset worden omgezet in trillingen die zich voortplanten in het water. Iedere bak komt overeen met een emotie, dus als ze denkt aan een persoon waar ze blij van wordt, komt het water in de correponderende bak in beweging.

Park liet zich inspireren door het boek Ethica van filosoof Baruch Spinoza. Hij zei dat alle emoties voortkomen uit drie basisemoties: vreugde, pijn en verlangen. “Ik vroeg mezelf af hoe ik deze onzichtbare energieën en emoties zichtbaar kon maken,” zei Park. “Als ik bepaalde emoties voel (woede, verdriet, geluk) ontstaan er trillingen in mijn lichaam, dat voor meer dan 60 procent uit water bestaat. Ik wilde een kunstwerk maken dat het innerlijke deel van mijzelf weergeeft.”

“Ik heb altijd geloofd dat menselijke emoties golven van energie met zich meebrengen,” zei Park. “Als ik blij of verdrietig ben is er een onbeschrijflijke energie die anderen opvangen. Ze voelen mijn energie. Mijn optredens hebben een therapeutische werking, omdat ze mij in staat stellen mijn hoofd leeg te maken.”

Bezoek hier de website van Lisa Park voor meer indrukwekkende kunstprojecten.



Bron: http://www.ninefornews.nl

Voeg toe aan: