Zoeken
 


Nederlanders willen ziekenfonds terug

Laatste wijziging: vrijdag 28 november 2014 om 08:29, 2635 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 28 november 2014

60 procent van de Nederlanders wil de zorgverzekeraars afschaffen en in plaats daarvan een publieke basisverzekering invoeren. Dat blijkt uit een peiling die de SP heeft laten uitvoeren.

De VVD voelt weinig voor het SP-plan. En dat terwijl uit de peiling blijkt dat een meerderheid van de VVD-stemmers ook voor afschaffing is.

Verplicht verzekerd
Sinds 2006 is elke Nederlander verplicht verzekerd via een particuliere verzekeringsmaatschappij. Deze zorgverzekeringswet is een doorn in het oog van de SP.

Uit de peiling die de partij liet uitvoeren door Maurice de Hond blijkt dat ze niet alleen staat. 60 procent van de ondervraagden wil ook wel dat de huidige zorgverzekeringen wordt afgeschaft en dat er één publieke basisverzekering voor in de plaats komt. Opvallend is dat onder de VVD stemmers, 53 procent daar vóór is.

Ook vindt 68 procent van de ondervraagden dat de marktwerking in de zorg gestopt moet worden. En ook daar stemt weer meer dan de helft van de VVD-stemmers mee in.

Sneuvelen
Minister van Volksgezondheid Schippers (VVD) liet vorige week in het zorgdebat al weten, weinig voor het SP voorstel te voelen.

Dat de zorgverzekeringswet zal sneuvelen is onwaarschijnlijk. De meerderheid in de Tweede Kamer denkt er op dit moment anders over dan de ondervraagden in het onderzoek.Bron: rtlnieuws.nl

Voeg toe aan: