Zoeken
 


Vaclav Klaus valt Al Gore z’n klimaatcampagne aan

Laatste wijziging: maandag 2 februari 2009 om 12:41, 2679 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 2 februari 2009

 

Nog niet zo lang geleden had de Tsjechische president, Vaclav Klaus, het aan de stok met Europese machthebbers en ‘volksvertegenwoordigers’. Tijdens het World Economic Forum afgelopen zaterdag in Davos, was Al Gore, angstzaaier van beroep, weer eens een keer het onderwerp van z’n voor velen opmerkelijke inzichten.

AFP artikel, hattip LewRockwell.com. Vrije vertaling, ’sausje’ door ondergetekende.

DAVOS, Zwitserland (AFP) — De Tsjechische president Vaclav Klaus had afgelopen zaterdag in Davos klimaatveranderingsadept Al Gore op de korrel tijdens een frontale aanval op de ‘wetenschap’ van de globale opwarming van de aarde.

“Ik denk niet dat er enige globale opwarming is” zei de 67-jaar jonge klassiek-liberaal, wiens land thans de roterende voorzitter van de Europese Unie is. “Ik zie daarvoor geen statististische data”.

Refererende aan de voormalige vice-president van de VS, die in Davos was dit jaar, voegde hij toe: “Het spijt me zeer dat sommige mensen zoals Al Gore niet bereid zijn om te luisteren naar alternatieve theorieën. Ik luister er wel naar.”

“Klimatisme en het globale opwarmings-alarmisme vallen onze vrijheid aan. Al Gore is een belangrijke persoon in deze beweging.”

Sprekende aan de zijlijn van het World Economic Forum, vertelde hij dat hij zich meer zorgen maakt over de reactie op de veronderstelde gevaren dan de gevolgen.

“Ik ben bang dat de huidige crisis misbruikt zal worden om het functioneren van markten en markt-economieën over de gehele wereld radicaal in te perken” zei hij.

“Ik ben banger voor de gevolgen van de crisis dan de crisis zelf.”

Klaus maakt geen geheim van zijn klimaatveranderings-sceptisisme’; hij is ook een criticaster van de Europese unie, en heeft het ‘top panel van klimaatexperts in de wereld’, het IPCC binnen de VN, een zelfingenomen monopolie genoemd.

Helaas is een zoektocht naar dit soort politici, het soort dat feiten aanschouwt, in feite het zoeken naar de bekende speld in de evenzo bekende hooiberg. Het is dan ook te hopen, dat het voorzitterschap van deze opmerkelijke man van de EUSSR er toe lijdt, dat  er meer mensen komen die zich in materie verdiepen alvorens zich een mening aan te meten.Bron: vrijspreker

Voeg toe aan: