Zoeken
 


Extreem onweer treft Italie

Laatste wijziging: donderdag 16 oktober 2014 om 14:53, 2308 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 16 oktober 2014

Hevige onweders hebben in de Italiaanse regio Toscane al aan drie mensen het leven gekost. Reddingswerkers zijn nog op zoek naar andere slachtoffers.

In de nacht van dinsdag op woensdag moesten medewerkers van de brandweer en de civiele bescherming uitrukken en werd ook een helikopter met nachtkijker ingezet. Tientallen mensen moesten in veiligheid worden gebracht.

Twee oudere vrouwen overleden gisteren in de omgeving van Grosseto, ten zuiden van Firenze. Ze werden in hun auto meegesleurd door het water van een rivier die buiten zijn oevers was getreden.


Miljoenen euro's schade

Ook het noordoosten van Italië werd tijdens de nacht getroffen door zware regenval. In de stad Trieste liepen verscheidene straten onder. In de buurt van die stad werd vandaag ook het lichaam van een vrouw ontdekt, nadat haar huis door een aardverschuiving werd getroffen.

Zware onweders en overstromingen hadden de voorbije dagen al voor miljoenen euro's schade aangericht in Italië.Bron: hln.be

Voeg toe aan: