Zoeken
 


Monsanto vs Moeder Aarde‏

Laatste wijziging: maandag 15 april 2013 om 09:35, 2947 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 15 april 2013

Het is ongelooflijk, maar Monsanto en Co. zijn weer bezig. Deze op winst beluste biotechbedrijven hebben een manier gevonden om exclusieve controle te krijgen over de zaden van het leven – de bron van ons voedsel! Zij proberen octrooi te krijgen op variaties dmv genetische manipulatie van onze dagelijkse groenten en fruit, zoals mais, soja, komkommer, broccoli en meloenen en dwingen telers om hen te betalen voor zaden en het risico te lopen om aangeklaagd te worden als ze dat niet doen.

Maar wij kunnen voorkomen dat zij Moeder Aarde overnemen. Bedrijven zoals Monsanto hebben manieren gevonden om binnen het Europees recht om exclusieve rechten te krijgen over conventionele zaden, dus wij moeten de mazen dichten. En om dat te doen hebben wij belangrijke landen nodig zoals Duitsland, Frankrijk en Nederland – waar de oppositie aan het groeien is – om te stemmen tegen Monsanto's hebzuchtige plannen. De Avaaz gemeenschap heeft al eerder regeringen van gedachten doen veranderen, en dat kunnen wij weer doen

Veel boeren en politici zijn hier al op tegen -- wij hoeven alleen de kracht van het volk in te zetten om druk uit te oefenen op deze landen om ervoor te zorgen dat Monsanto van ons voedsel afblijft. Als wij de 1 miljoen bereiken dan gaat Avaaz politici oproepen voor deze stemming, en brengen wij onze boodschap over met een gigantische media stunt. Teken nu en deel het met iedereen om mee te bouwen aan de grootste voedsel verdediging oproep ooit:

http://www.avaaz.org/nl/monsanto_vs_mother_earth_rb/?bdOmQdb&v=24041

Octrooien veranderen de hele manier waarop onze voedselketen werkt: duizenden jaren lang konden boeren kiezen welke zaden zij wilden gebruiken, zonder zich zorgen te maken over aangeklaagd worden voor het overtreden van intellectuele eigendomsrechten. Maar nu krijgen biotechbedrijven octrooien op de zaden en dwingen zij boeren tot het betalen van buitensporige royalty's. Monsanto en Co. beweren dat octrooien innovatie bevorderen – maar in feite creëren zij een zakelijke monopoly van ons voedsel.

Maar gelukkig wordt het Europees Octrooibureau bestuurd door38 lidstaten die met één stem een einde kunnen maken aan de gevaarlijke octrooien op voedsel wat met conventionele methoden is geteeld. Zelfs het Europees Parlement heeft een verklaring uitgegeven met bezwaar tegen dit soort destructieve octrooien. Een massale golf van publiek protest kan hen nu overhalen om het verlenen van octrooien op ons dagelijks voedsel voor altijd te verbieden.

De situatie is al nijpend -- Monsanto alleen bezit 36% van alle tomaten, 32% van de paprika, en 49% van de bloemkool variaties die zijn geregistreed in de EU. Met een eenvoudige wijziging in de regelgeving kunnen wij ons voedsel, onze boeren en onze planeet beschermen tegen zakelijke controle -- en het is aan ons om dit te laten gebeuren:

http://www.avaaz.org/nl/monsanto_vs_mother_earth_rb/?bdOmQdb&v=24041

De Avaaz gemeenschap is nooit bang geweest om op te staan tegen zakelijke veroveringen van onze instituties, van het terugdringen van de Rupert Murdoch maffia, tot ervoor zorgen dat telecommunicatie afblijft van ons Internet. Nu is het tijd om onze voedselvoorziening te beschermen tegen deze zakelijke overname.

Met hoop en vastberadenheid,

het hele Avaaz team

 

Noot redactie:

Hoewel ik het clubje van Avaaz wantrouw toch even deze mededeling online. Dat monsanto gek is geworden dat wisten we al. Monsanto wil de mensheid afhankelijk maken van hun genetische gemanipuleerde voedsel. En wie de voedselketen in handen heeft, tja.....

Blijf vooral biologische zaadje delen met anderen die je over hebt en blijf biologisch voedsel eten en verbouwen.Voeg toe aan: