Zoeken
 


Amy Goodman: mainstream media zet aan tot oorlog

Laatste wijziging: donderdag 11 april 2013 om 09:04, 3347 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 11 april 2013

Tijdens de Amerikaanse Nationale Conferentie voor Mediahervorming in Denver afgelopen weekend maakte journalist Amy Goodman zich sterk voor de onafhankelijke media.

Ze haalde uit naar de gevestigde media. “Er is niet langer sprake van mainstream media, maar van extreme media die aanzetten tot oorlog,” zei ze.

Goodman zei dat de Verenigde Staten dringend behoefte hebben aan grote media die geen gekleurde bril dragen. Ze voegde toe dat mensen die bezorgd zijn over de toenemende ongelijkheid, kilmaatverandering en het lot van onze planeet in de meerderheid zijn, maar wel een meerderheid die de mond wordt gesnoerd door de massamedia.

Ontslagen

Ze merkte op dat haar eigen radioprogramma, Democracy Now, met name aandacht besteed aan mensen die over het algemeen worden genegeerd door de grote medianetwerken.

Goodman had lovende woorden voor voormalig MSNBC-presentator Phil Donahue, die in de aanloop naar de inval in Irak werd ontslagen omdat hij zich had uitgesproken tegen oorlog. Het incident illustreerde hoe bang de reguliere media zijn om de status quo te veranderen, met name als het gaat om oorlog.

Goodman legt uit hoe de media de Irakoorlog mogelijk maakten en dat ze weigeren de burgers tijdig de waarheid te vertellen.


Attentie: freedombytes.infoBron: zaplog.nl

Voeg toe aan: