Zoeken
 


De cyberoorlog is begonnen en ook uw computer doet mee

Laatste wijziging: maandag 8 april 2013 om 10:17, 3244 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 8 april 2013

Een soort digitaal Pearl Harbor dat een land helemaal ‘plat’ legt. Geen smartphone, geen internet, geen eten! Totale paniek door wat digitaal geknoei aan onze computersystemen. En óf dat we afhankelijk zijn.

U komt thuis, heeft hard gewerkt en barst van de honger. Gelukkig ligt er al een karbonaadje klaar in de koelkast. U trekt de koelkast open, maar het lichtje is kapot. Wat raar. Nou ja, daar kijkt u straks wel even naar. Voor de aardappels zet u alvast wat water op. Maar na een zielig straaltje water en daarna wat gesputter uit de kraan, lijkt het water op te zijn. Wat is hier aan de hand, begint u wat ongeduldig te denken. Maar goed, met het water dat wel nog uit de kraan droop, stonden de aardappels net onder water. Op het fornuis ermee. Nu breekt uw klomp. Uw mooie elektrische kookplaat met vijf pitten heeft het blijkbaar ook begeven. Waarom net nu?! U wilt gewoon eten, is dat teveel gevraagd? Dan maar eens bellen hoe dat zit. U pakt uw telefoon en deze is helemaal leeg. Wanneer u hem op wilt laden blijkt er helemaal geen stroom te zijn. Bonk, bonk, bonk. Iemand klopt hard op uw voordeur. Daar staat uw buurvrouw, volkomen in paniek. Ze had nog een zakradio op zolder liggen en hoorde net wat er aan de hand was.

Cyberoorlog
De cyberoorlog is uitgebroken. Een virus heeft alles wat digitaal werkt uitgeschakeld. We worden al ‘gek’ wanneer onze smartphone het begeeft, laat staan wanneer we niets digitaals meer kunnen gebruiken. In plaats van tv-kijken ouderwets aan tafel spelletjes spelen na het eten. Dat klinkt wel gezellig. Maar de voedselbronnen zijn ook uitgeschakeld. Zelfs het melken van koeien gebeurt tegenwoordig met digitale apparatuur. En probeer maar eens een vuurtje te stoken om vervolgens zonder olie of boter op te bakken. Paniek slaat toe en mensen zullen strijden om de eerste levensbehoeften. Niemand is meer veilig, want ons overlevingsinstinct neemt het over en de ontwikkelde samenleving ligt in puin. Geen bewakingscamera’s, geen geld (althans niet met waarde) en geen vervoer sneller dan de fiets. Wat kunt u nog doen? Werken? Heeft dat nog zin dan?

Bron / lees verder: scientias.nlVoeg toe aan: