Zoeken
 


Wat is de Waarheid ?

Laatste wijziging: donderdag 29 januari 2009 om 12:40, 2525 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 29 januari 2009

Als wij de kern van een bepaald principe begrijpen; begrijpen wij ook beter dat het 'kwade' alleen bestaat in relatie tot het punt van de waarheid. Wat is dan wel de waarheid en hoe verstrijkt die waarheid en wie zijn waarheid is dit dan wel? Waren onze ouders of leraren diegene die ons de juiste waarheid vertelde? Wij zitten allemaal met zoveel vragen. Wij zijn hier op Aarde met een doel, omdat de Aarde de beste LEERSCHOOL is en waar wij alle levenslessen kunnen leren en daarom zijn wij ook juist nu hier. In balans komen daar gaat het om in dit leven. Maar waarom zijn er zoveel verschillende waarheden. Dit komt doordat wij met ons alle alles anders waarnemen en daarom krijg je ook verschillende antwoorden.

 

Hoe meer wij onszelf gaan begrijpen, hoe meer wij het leven gaan begrijpen, des te beter kunnen we functioneren in dit ''leven'' vanuit onze eigen kracht. Daar gaat het allemaal om, want alles begint eerst bij onszelf. Ons karakter wordt al bepaald en gevormd in onze jeugd. Wij krijgen telkens iets aangereikt, maar wij kunnen er mee doen wat wij willen als wij die hulp niet willen zien is dit onze eigen schuld. Dan hebben wij een aantal situaties ook zelf gecreëerd. Alleen zien wij dan wel het verschil, dat mensen die wel luisteren naar anderen of naar zichzelf veel beter in balans zijn, maar ook gelukkig en gezond zijn. Dit hebben zij dan echt zelf gedaan, wij kunnen anderen echt niet helpen, zij mogen zichzelf helpen, wij mogen alleen hun ogen openen. Wij moeten zelf veranderen, niemand anders kan dit voor ons doen. Wij kunnen ons lot of bestemming zelf bepalen.

Wij hebben de vrijheid onze eigen persoonlijkheid ''karakter'' te vormen en ook te veranderen. Wij mogen zelf ons eigen karaktereigenschap dus ook onze EGO nu hier op Aarde in balans brengen. Dit is waarom wij met ons allen nu hier op Aarde zijn. Alles begint bij onszelf en daarom mogen wij ook onze ogen en oren openen voor de juiste waarheid over onszelf. Hoe kan ik positief veranderen? Het is niet zo moeilijk, als we maar eerst eens naar onszelf willen of durven te kijken. Neem die uitgestoken hand eens aan, wordt daar niet boos over, want anderen zien onze eigen waarheid, dus karakterfouten eerder en beter dan wij zelf. Laat je informeren, sta openen voor discussies, INZIEN en weet wat er veranderd mag worden aan je karakter. Dit zijn we echt verplicht aan onszelf.

Wat is goed of kwaad? Als een kind steelt om te kunnen overleven, als een man doodt om zijn gezin te beschermen, als een vrouw liever een foetus aborteert dan een ziekelijk of ongewenst kind ter wereld brengt. Wij denken eerst aan onszelf om te overleven en daar is niets mis mee. Dit is het ''dierlijke'' instinct; en het geeft hoop en dit hebben wij nodig om te overleven, deze kracht heeft ieder mens in zich, dus ieder mens handhaaft zo zijn eigen waarheid.

Wat geeft dan een ander mens het recht om daarover te oordelen? Iedereen leeft in zijn of haar eigen waarheid en dat mag. Wij kunnen geen wil opleggen. Iedereen heeft een eigen vrije wil, daarom is het zo moeilijk om de waarheden van vroeger te veranderen. Het is dan moeilijk om andere waarheden (kennis) tot ons te nemen. Dit is omdat onze EGO ( persoonlijkheid) dit wil vasthouden aan datgene wat wij toen dachten dat de echte waarheid was? Wij verloochenen onze ouders echt niet als wij nu andere waarheden (kennis) tot ons nemen. Omdat ouders vroeger niet in de gelegenheid waren en die waarheden ( kennis) toen nog niet tot hun beschikking hadden. Wij hebben nu wel alle kennis tot onze beschikking, wij kunnen nu wel onze ogen openen voor datgene waar onze ouders toen geen besef en notie van hadden. Door datgene te zien waar wij voorheen geen besef van hadden en dat is om dan onze ogen te openen.

Een overheersing van welke kracht is al negatieve energie. Yin - is vrouwelijke energie en is gebaseerd op innerlijke kracht en verzorging en liefhebben. Dit is de voedende energie van deze Nieuwe Tijd die wortelt in ieder van ons. Deze oorspronkelijke OER kracht noemen we de vrouwelijke energie, heeft niets met vrouwen te maken. Vrouwen kunnen gemakkelijker deze innerlijke kracht zich eigen maken, dan mannen. Mannen DENKEN vaak dat deze gevoelens alleen voor vrouwen zijn. Mannen hebben de eigenschap dat zij wel logischer kunnen denken. Geduld en delen en verzorgen behoren tot de vrouwelijke eigenschappen sommige mannen mogen dit nog leren. Kennis delen is voor een man moeilijker, een vrouw is dit al gewend om kennis met hun kinderen te delen. Een vrouw moet ook geduld hebben met de kinderen en zorgzaam zijn. De vrouwelijke energie die wij alle in ons hebben, is nog niet bij iedereen geactiveerd. In mannen en vrouwen sluimert deze gevoelens. Dus voor een vrouw is de YIN energie makelijker te integreren dan voor een man. Vrouwen zijn wel de pioniers die de basis leggen voor spirituele YIN inspiratie. Wij hebben YIN en YANG ( EGO) nodig om in balans te komen.

Waarheid over oorlogen? Oorlogen worden al echt sinds mensengeheugen door godsdiensten veroorzaakt. De waarheid is, dat wij allemaal met dezelfde BRON ''GELOOF'' verbonden zijn. Wij zijn allen gecreëerd door dezelfde BRON. Waar staat het woord Gods-dienst voor, is dit een waarheid? Het heeft al vele levens geëist en het heeft nog nooit iets opgelost. Een GELOOF is iets dat zit al in ons, het is geloven in de Bron en in onze Creaters. Wat zijn die mensen dan aan het doen die oorlogen maken om een GELOOF, begrijpen zij wat zij doen? Vele mensen families blijven eeuwen lang in cirkels ronddraaien zij willen niet uit die cirkel stappen. Dit zijn mensen die haast niet in zichzelf geloven, anders zouden zij niet vechten dus oorlog maken zomaar voor een GODS-DIENST. Dachten wij dat GOD de Dienst uitmaakt in die oorlogen? NEE. Mensen hebben een reden nodig voor een oorlog, die hebben die oorlog NODIG om hun eigen frustraties kwijt te raken en projecteren al hun onvrede en duwen hun eigen frustraties in een bepaald GELOOF. Is dit de juiste manier om te GELOVEN? Jammer, want als zij hun OGEN en OREN openen zouden zij weten wat GODSDIENST was.

Dit is hetzelfde met het hiernamaals, niet willen INZIEN, of geloven dat er iets moois bestaat. In verleden behoorde de dood tot het gebied van het onkenbare buiten ons. Toch willen wij de geheimen leren kennen, of het ook echt bestaat? De kloof tussen Hemel ( Kosmos) en Aarde wordt tot verbazing kleiner. Het LICHT waar wij naar toe ''MOETEN'' gaan als wij overgaan, bestaat echt en was er altijd al. Wij beginnen steeds duidelijker in te zien dat wij in feit, Zelf ook het Licht zijn. Wij kunnen ons allemaal ontwikkelde om geestelijke spirituele subtiele kennis te gaan begrijpen. Het licht bevindt zich niet buiten ons, maar binnenin ons. Steeds als wij het licht binnenin ons herkennen, hebben wij het goedbewaarde geheim van het leven ontdekt. Wij zijn voor onszelf te lang een raadsel geweest, doordat wij met ons allen veel te lang in een lager bewustzijn zijn geweest. Wij hebben te lang rondgedoold zonder enig idee waarom zijn wij eigenlijk hier op Aarde en wat is mijn doel? Vele mooie mensen zijn al van een hoger 4de of 5de of 6de Dimensie naar de Aarde gekomen. Zij komen eerst naar de Aarde om aan zichzelf te kunnen werken en daarna als zij ervaringen genoeg hebben opgedaan, dan kunnen zij andere mensen helpen, door die mensen hun ogen en oren te openen. Kennis is openstaan voor Intuïtie en zo herinneren en begrijpen wat wij geweten hebben. Daardoor is er veel kennis op Aarde waar wij nu van kunnen leren.Bron: spiritualwisdom.nl/

Voeg toe aan: