Zoeken
 


Mysterieuze object op bodem Oostzee geanalyseerd (video)

Laatste wijziging: woensdag 26 september 2012 om 09:30, 3522 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 26 september 2012

De Zweedse schatzoekers van het Ocean X Team haalden afgelopen jaar het wereldnieuws toen ze bij toeval een mysterieus cirkelvormig object ontdekten op de bodem van de Oostzee.

Dankzij een aantal expedities en laboratoriumonderzoek zijn ze nu een stap dichter bij het ontrafelen van het mysterie.

De stenen die op het object lagen blijken rood graniet te zijn en stammen uit de ijstijd. Ocean X Teamlid Dennis Åsberg denkt dat de stenen op het object zijn gevallen toen het ijs begon te smelten. Als zijn theorie klopt ligt het object al meer dan 140.000 jaar op de zeebodem.

Te hard
Recent onderzoek heeft aangetoond dat in het object een gat zit met een doorsnee van twee meter. Daarnaast is het object niet verbonden met de bodem.

“We hebben ontdekt dat het object is afgescheiden van de zeebodem, het bevindt zich op een soort richel,” aldus Åsberg. “We hebben het object onderzocht met een onderwaterrobot en we zijn ook onder het object geweest. De zeebodem en het object zijn duidelijk van elkaar gescheiden.”

Het team heeft inmiddels een derde expeditie naar het mysterieuze object afgerond. Het materiaal waar het object uit bestaat blijkt te hard om monsters te kunnen nemen. Wel zijn duikers erin geslaagd enkele stenen rond de anomalie mee naar boven te nemen voor onderzoek.

Het Ocean X Team heeft ook vele zwarte granietachtige stenen gevonden. Dennis denkt dat het object op een bepaald moment een zeer hoge temperatuur gehad moet hebben waardoor stenen in de omgeving zijn zwartgeblakerd.

Ontworpen
Verder denkt hij dat het object met een bepaald doel is ontworpen. “We zijn bij het object geweest en hebben ernaar gekeken,” zei Åsberg. Het ziet er zeer vreemd uit. Het lijkt op iets dat is ontworpen. We hebben hoeken van 90 graden gezien.”

Door toenemende aandacht in de media voor de vondst raken steeds meer mensen geïnteresseerd in het cirkelvormige object. Ocean X Team wordt op internet inmiddels gevolgd door duizenden fans die willen weten wat het mysterieuze object is.

Åsberg hoopt dat de volgende expeditie in de lente kan worden georganiseerd, wanneer de koude Scandinavische weersomstandigheden enigszins verbeteren.Bron: niburu.nl

Voeg toe aan: