Zoeken
 


Zijn de zaden voor WOIII geplant?

Laatste wijziging: maandag 17 september 2012 om 09:24, 3366 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 17 september 2012

Terwijl de wereld zich druk maakt over protesterende Moslims vanwege een straight to Youtube filmpje over de profeet Mohammed en op nationaal niveau alle ogen zijn gericht op de te formeren coalitie, worden de zaden gepland voor oorlog.

Nee, ik heb het niet over Europa, hoewel deze hard op weg is een EUSSR te vormen wat een goede kans heeft om uiteindelijk uit te monden in een Europese burgeroorlog of een full scale revolutie. Ik heb het ook niet over Iran, welke mogelijk stiekem toch atoom wapens ontwikkeld. Nee het gevaar zit dit keer in Chinese hoek waar men gaat beginnen met de verkoop van olie maar niet met de petro dollar als valuta maar de Yuan.

Nu vraagt u zich wellicht af wat de munt voor de verkoop van olie te maken heeft met oorlog, dus laat ik u een kort plaatje schetsen over wat de effecten zijn van deze ogenschijnlijk vrij onschuldige actie:

Waardeloze Dollar

Dat het de laatste jaren niet zo best gaat daar in de VS dat wisten we al wel. Deze “supermacht” heeft in haar eentje meer schulden dan alle Europese landen bij elkaar en hierdoor moest de Dollar al veel terrein prijsgeven aan de sterkere Euro wat op zich voor de VS geen slechte ontwikkeling was want dankzij het feit dat de Dollar de internationale reservemunt is en daarmee gekoppeld aan de olie verkoop (wat we de Petro Dollar noemen) was de waarde redelijk stabiel en kon het land jaren lang boven haar stand leven en eigenlijk doen wat het maar wilde, en was het tegelijkertijd concurrerend op de markt vanwege de goedkope Dollar.

Toen Irak voor de Golfoorlog als eerste olie ging verkopen met de Euro als betaalmiddel, was dat het eerste scheurtje wat een aaneenschakeling van gebeurtenissen in gang zette:

Irak werd bezet, dictator Saddam Hussein afgezet en de Iraakse plannen werden peil snel terug gedraaid. Ook Muamar Khadaffi werkte met andere olie landen aan een eigen munt naar voorbeeld van de Euro. Is het toeval dat ook hij werd afgezet, vermoord en dat er nu een centrale “rothschild” bank is in Libië? Nee al deze acties in de bekende olie landen zijn in gang gezet om de “Petro Dollar” in het zadel te houden en met landjes als Irak en Libië was dat nog vrij eenvoudig te doen. Ze hadden immers geen enkele kans tegen de overmacht van de VS samen met Europa.

China daarentegen is andere koek. Deze grootmacht in wording, weet zich gesteund door die andere grote speler op het toneel genaamd Rusland en als deze gaat beginnen met de verkoop van olie met de Yuan als betaalmiddel lost men dat niet zo snel op als voorheen. Een land van het kaliber China bezet je niet zomaar even, helemaal niet met het ook nog steeds heel grote Rusland, welke klaarstaat haar bondgenoot te hulp te schieten.

Iran de lachende derde

Met de Yuan als betaalmiddel heeft ook het olierijke Iran vrij spel want de sancties welke zijn opgelegd door de VN gelden niet voor deze valuta en ook hebben China en Rusland geen enkel probleem de olie te kopen en te verkopen. Kortom De VN hebben het nakijken.

Bovenstaande drijft de VS en daarmee bondgenoot Europa met de rug tegen de muur. Door een dan waardeloze Dollar zal men iets moeten ondernemen, en iets zegt me dat vriendelijk vragen op te houden de Yuan te gebruiken niet gaat helpen.

Ziet u het doemscenario al voor u? Om China te stoppen zal brute kracht nodig zijn en hoewel de VS op het grootste wapenarsenaal ter wereld zitten, leggen ze het af in mankracht tegen de chinezen. Helemaal wanneer Rusland zich er mee zal gaan bemoeien, iets dat vrijwel zeker is. Daardoor zal de VS de hulp nodig hebben van Europa, Het Verenigd Koninkrijk in het bijzonder en deze trekt op haar beurt de rest van Europa weer mee.

Kortom, met deze ogenschijnlijk vrij onschuldige actie heeft men de zaden geplant voor wereld oorlog III. Goh, hadden we niet ook al zo’n scenario aan het eind van die vorige crisis in de vorm van WO II?

Zegt u het maar, zien we hier de historie zichzelf herhalen, of zit mijn aluhoedje te strak om mijn voorhoofd?Bron: urubin.com

Voeg toe aan: