Zoeken
 


Politieke Partij : Mens en Spirit

Laatste wijziging: dinsdag 11 september 2012 om 08:55, 3589 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 11 september 2012

De spirituele, groene en diervriendelijke politieke Partij voor Mens en Spirit: MenS, doet dit jaar weer mee aan de Tweede Kamer verkiezingen op 12 september aanstaande. MenS zou (spiritueel ingestelde) mensen kunnen aanspreken die zich nu niet kunnen identificeren met de huidige politieke stromingen in Den Haag.

Mensgericht i.p.v. geldgericht

De Partij voor Mens en Spirit werd in 2008 opgericht door de bekende Astrologe Lea Manders. Lea is al 14 jaar actief als gemeenteraadslid in Arnhem en is nu lijsttrekker van de partij MenS: "Ze wil zich graag landelijk inzetten voor politiek die mensgericht is in plaats van geldgericht."

De partij MenS deed in 2010 voor het eerst mee aan de (vervroegde) verkiezingen en wist toen in slechts enkele weken tijd, 26.196 stemmen en duizenden leden binnen te halen. Er stonden toen enkele bekende maatschappelijk betrokken lijstduwers op de kandidatenlijst, zoals schrijfster en 'Verontruste Moeder' Anneke Bleeker, auteur en meditatiedocent Jan Storms, en pastoor Hans Stolp, auteur van diverse boeken over spiritualiteit en het esoterisch Christendom.

Andere bekende, maatschappelijk betrokken mensen die de partij MenS aanraden, waren de wijlen emeritus hoogleraar biologie en wijsbegeerte, auteur en componist Wim van der Steen, die na zijn pensioen doceerde aan de Academie voor Natuurgeneeskunde. Dr. Jannes Koetsier, de huisarts die Nederland waarschuwde voor de mexicaansegriepangst-campagne en de risico's van vaccinaties. En Patty Harpenau, auteur van spirituele boeken als de internationale bestseller: 'Het geheim van The Secret'.

Ook dit jaar doet de Partij voor Mens en Spirit weer mee aan de verkiezingen (lijst 12).
Enkele speerpunten van de partij MenS, zijn:

- Banken in eigen handen en (naast euro) invoeren Nieuwe Gulden.
-
Zorgkosten verlagen door preventie en samenwerken regulier-alternatief.
-
Garantie-inkomen met werken voor de gemeenschap voor iedereen boven 18 jaar.
-
Onderwijs veel beter afstemmen op het authentieke kind en de student van NU.
-
Minder vleesconsumptie en dierenleed, afbouw bio-industrie, meer ecologische landbouw.
-
Lage BTW op gezond en milieuvriendelijk. Hoge BTW op ongezond en giftig.
-
Gezonde voeding, zonder gen- en nano technologie, bereikbaar voor iedereen.
- Lokale energieopwekking daadkrachtig stimuleren.
-
Duurzamer en energieneutrale nieuwbouw en renovatie.
-
Geen kern- en kolencentrales bouwen, wel groene energie.
-
Voorzichtig omgaan met vaccinaties en straling.
-
Een dienende en transparante overheid als partner van de burger.
- Minder macht naar een ondemocratisch Europa, wel samenwerken.
-
Eerlijker en doelmatiger wetgeving en rechtspraak, minder regelgeving.

Het groene, duurzame karakter van de Partij voor Mens en Spirit blijkt ook uit het feit dat de partij dit jaar als enige FSC-gecertificeerde verkiezingsposters plakt en hun uitdeelacties van gratis lokale biologische producten.

Het hele MenS-verkiezingsprogramma en meer informatie over de Partij voor Mens en Spirit, vind je hier: www.mensenspirit.nlBron: inspirerendleven.nl

Voeg toe aan: