Zoeken
 


SOPN pakt hypotheekleed aan

Laatste wijziging: vrijdag 31 augustus 2012 om 17:50, 3950 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 31 augustus 2012

We kunnen onze samenleving vergelijken met een schip. Dit schip koerst af op een enorme catastrofe. Deze koers is namelijk gebaseerd op het onnatuurlijke idee dat we als samenleving economische groei nodig zouden hebben om in welvaart te kunnen leven. Deze onjuiste aanname, die ons met de paplepel is ingegoten, staats haaks op de koers die ons voldoende welvaart op een natuurzuivere manier kan bieden.

Daarom is het nu de hoogste tijd om de koers van onze samenleving radicaal te gaan verleggen. Gooien we nu het roer niet om, dan stevenen we rechtstreeks af op de ondergang van onze vermeende beschaving.

De zittende stuurlieden hebben aangetoond volstrekt niet bij machte te zijn om de koers van onze samenleving te kunnen veranderen. Zij zijn er zelfs medeverantwoordelijk voor dat we op deze rampkoers terecht zijn gekomen.

Er is maar één manier om de ineenstorting van onze samenleving te voorkomen. Deze manier komt neer op het zorgen dat het roer weer in handen komt van ons allemaal. Wanneer wij als bevolking zorgen dat we goed geïnformeerd zijn, en dat we onze besluitvormingsprocessen transparant en eerlijk maken, dan hebben we nog een kans. Maar die kans zullen we dan wel nu moeten grijpen.

Met dat doel voor ogen doet de SOPN mee met de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september aanstaande. Klik hier om het SOPN-partijprogramma te lezen.

Het aanpakken van de criminele praktijken van de banken vormt één van de belangrijkste aandachtspunten van de SOPN. Inmiddelsondervinden meer dan 60.000 gezinnen in Nederland hypotheekleed als gevolg van het nietsontziende winstbejag van de banken. De SOPN wil dat er volledige openheid komt over alle financiële praktijken, en met name over het fractionele bankiersysteem met fiat-geld.

Voor steeds meer mensen wordt het betalen van de hypotheeklasten een drama. Omdat we samen sterker staan kunnen al deze gedupeerden zich verenigen via hypotheekdrama.nl. Stuur daartoe een bericht naar meldpunt@hypotheekdrama.nl.

Hypotheekdrama.nl is een gecombineerd initiatief van de SOPN, de stichting De Hoogste Tijd en Pateo.nl.Bron: alleendewaarheid.nl

Voeg toe aan: