Zoeken
 


Opnieuw blijkt: Mars is niet ‘dood-rood’..!

Laatste wijziging: dinsdag 21 augustus 2012 om 21:00, 3488 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 21 augustus 2012

Onlangs maakte NASA een collectie kleurenfoto’s openbaar, die naar Aarde gezonden zouden zijn door de pas gelandde ‘Mars Rover Curiosity’. Maar dit gebeurde nádat er commentaar kwam uit diverse hoeken dat NASA eerst zwart/wit-foto’s had vrijgegeven. Op de foto’s is duidelijk te zien dat het oppervlak van Mars erg op het Aardse oppervlak lijkt. Mars is helemaal niet rood, zoals we al 10-tallen jaren voorgelogen krijgen door NASA; elke amateur-astronoom kan je dit vertellen. Hier op de site besteden we al menig artikel aan dit onderwerp en opnieuw is de aanleiding er om het weer te doen.

Deze video toont een compilatie uit 2008, waaruit deze Aarde-Mars vergelijking uit de doeken wordt gedaan: een blauwe atmosfeer en een teken van de aanwezigheid van zuurstof op Mars.

Mocht je meer willen weten van deze materie, kijk dan eens op DIT artikel. En op de vraag waarom er over Mars zo geheimzinnig gedaan moet worden, is het verhaal van klokkenluidster Laura Eisenhower, de kleindochter van oud-president van de VS, Dwight Eisenhower, een uiterst steekhoudend verhaal… Dát verhaal vind je HIER.



Bron: wanttoknow.nl

Voeg toe aan: