Zoeken
 


Immanuel Velikovsky : werelden in botsing

Laatste wijziging: zondag 15 juli 2012 om 19:32, 4486 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 15 juli 2012

Heeft Venus de zondvloed veroorzaakt? Heeft Mars een botsing tussen Venus en de aarde voorkomen? Zijn verhalen over de goden gebaseerd op waargebeurde kosmologische gebeurtenissen? Het zijn de vragen die Velikovsky hebben geínspireerd tot het schrijven van een boek. Zijn tegenstanders noemen zijn theorie een magistrale fout van een zeer intelligent persoon. Zijn voorstanders lezen zijn boek van ruim 400 bladzijden in één adem uit. Velikovsky is een begaafd onderzoeker met een fascinerende theorie.

Bergen ontstonden in korte tijd

Hij is beroemd geworden om zijn onderzoekingen naar de kosmologische gebeurtenissen die een belangrijk punt vormen in de geschiedenis van de aarde en de mensheid. In tegenstelling tot gangbare visies die vertellen dat de aarde heel langzaam is ontstaan en dat de bergen heel langzaam gegroeid zijn door langzame botsingen met aardschollen, stelt Velikovsky dat er plotselinge grote bijna-botsingen met andere planeten verantwoordelijk zijn voor het uiterlijk van de aarde zoals we nu kennen.

Von Däniken

Velikovsky wordt vaak in één adem genoemd met Erich von Däniken. Beiden publiceerden in de jaren 60 hun eerste boek en waren controversieel. Beiden bespiegelen over allerlei aanwijzingen en argumenten dat de geschiedenis van de aarde sterk is beïnvloed door kosmologische gebeurtenissen. Von Däniken ziet bewijzen voor bezoeken van buitenaardse astronauten. Velikovsky somt alle argumenten op waarom de wereld de speelbal is geweest van catastrofen die hun oorsprong elders in ons zonnestelsel hadden.

Lees verder: wetenschap.infonu.nlBron: tom008

Voeg toe aan: