Zoeken
 


Bijenpollen: De unieke krachtige werking

Laatste wijziging: donderdag 12 juli 2012 om 10:04, 4402 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 12 juli 2012

Bijenpollen werden door de eeuwen heen door de meeste mensen beschouwd als een geheimzinnige stof. Tegenwoordig worden deze bijenpollen nog steeds gezien als een geschenk van de natuur, die de mensen hun jeugd, vitaliteit en gezondheid bied.

Wat zijn bijenpollen?
Bijenpollen zijn een natuurlijk product en worden gemaakt uit stuifmeel. Stuifmeel is het fijne poeder dat het mannelijk deel van de bloem vormt. De bijen verzamelen dit stuifmeel uit planten en bloemen, voegen er nectar of honing aan toe en nemen dit mee naar hun bijenkorf. Het stuifmeel samen met de nectar of honing vormen korrels. Deze korrels worden ook wel pollen of bijenpollen genoemd.

De pollen worden verzameld doordat de imker speciaal gereedschap aan de ingang van de korf plaatst, waardoor de pollen die aan de bijenpootjes zitten als het ware van de pootjes van de bij worden gezeefd. Dit alles gebeurd via een compleet natuurlijk proces.

De krachtige werking van bijenpollen
Zonder bijenpollen zouden bomen, planten en bloemen niet overleven. Deze pollen zijn de vruchtbare stof van bloemen en wordt aangeduid als de beste natuurlijke multivitamine voor zowel planten, bomen, bloemen, bijen en voor de mens.

Bijenpollen zijn heel belangrijk voor de bijen, omdat deze pollen worden gebruikt als een zeer krachtig opbouw voedsel voor de bijen en de bijenkoningin. Het maakt de bijen sterker om te overleven en het geeft ook meer kracht om de bijenkoningin te beschermen.

Bijenpollen zijn voor ons ook belangrijk. Ze zitten boordevol voedingsstoffen dat ons lichaam sterker maakt. Ze bevatten in totaal 96 verschillende voedingsstoffen, waaronder 16 verschillende vitamines (A, B complex, C, D, E), mineralen (selenium, calcium, magnesium), alle bekende enzymen en co-enzymen, plantvetzuren, koolhydraten, proteïne en aminozuren. Door al deze voedingsstoffen worden bijenpollen gezien als een belangrijke bron die de vitaliteit verbetert en het herstel van het menselijk lichaam bevordert.

De voedingsstoffen in de bijenpollen zijn goed verteerbaar en worden gemakkelijk opgenomen in ons lichaam.

Postitieve eigenschappen
Bijenpollen bevatten een grote hoeveelheid anti-oxidanten. Dat houdt in dat bijenpollen veel anti-stoffen bevatten, wat een positieve invloed heeft op het menselijk lichaam. Ze beschermen ons zoveel mogelijk tegen schadelijke stoffen.

Hieronder lees je een aantal belangrijke eigenschappen van bijenpollen op ons lichaam:

- Het verbetert je huid

- het helpt je bij het bereiken van je ideale gewicht (wanneer je je lichaam voedt met de stoffen die het nodig heeft zullen je vreetbuien afnemen)

- Het verbetert je uithoudingsvermogen

- Het geeft je meer energie

- Hooikoorts (bijenpollen bevatten een grote hoeveelheid natuurlijke (afweer-)stoffen die met zijn allen ervoor zorgen dat weerstandverlagende aandoeningen tegen worden gehouden)

- Voorkomt vroegtijdige veroudering

Na consequent inname van bijenpollen merk je dat deze eigenschappen zeer snel ontstaan.

Belangrijke informatie
Bijenpollen worden op de markt verkocht in tablet- of capsulevorm omdat dit de meest effectieve manier is om het te gebruiken. In bijenpollen zitten een flinke dosis vitaminen, die bijna zo goed als allemaal in de juist verhoudingen voorkomen. Dit is vrij uniek en hierdoor worden de voedingswaarde van het pollen nog eens extra verhoogd.

Als je last hebt van een lage weerstand dan zijn bijenpollen een ideale uitkomst in bijvoorbeeld de wintermaanden, of ter ondersteuning in tijden van stress en ziekte.

Extra informatie: Bijenpollen hebben zo’n krachtige werking dat wij op slechts water en bijenpollen minstens 6 maanden in leven blijven !

Gratis eBoek met Natuurlijke Recepten ontvangen?
Lees hier meer…Bron: natuurlijke-producten.com

Voeg toe aan: