Zoeken
 


Wetenschappers zetten theorie op zijn kop: Het heelal en de tijd vertragen

Laatste wijziging: donderdag 28 juni 2012 om 09:07, 3777 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 28 juni 2012

Spaanse wetenschappers hebben de theorie op zijn kop gezet door te zeggen dat het heelal en de tijd vertragen, zo hebben de jongste dagen meerdere media op gezag van publicaties in de Physical Review D en New Scientist gemeld.

"De tijd zal tot stilstand komen nadat onze planeet ophoudt te bestaan. Alles zal dan als bevroren lijken"

Studie van het licht van supernova's (ontploffende sterren) gaf tot nu toe aan dat het heelal (versneld) uitdijt. Dat heeft te maken met een tegenwerkende kracht die bekend staat als donkere energie.

Volgens Jose Senovilla en Raul Vera van de Universiteit van Baskenland en de Universiteit van Salamanca is die theorie echter verkeerd en geldt het omgekeerde. De vorsers zeggen dat donkere energie niet bestaat en dat het heelal vertraagt.

Vanuit de veronderstelling dat de tijd bij de Oerknal begon, moet hij aldus ook eens verdwijnen, luidt ook de mening van kosmoloog Gary Gibbons van de Universiteit van Cambridge.

Ook de tijd vertraagt geleidelijk, zonder dat wij aardbewoners dit merken, menen de Spaanse wetenschappers. De tijd zal tot stilstand komen nadat onze planeet heeft opgehouden te bestaan. Alles zal dan als bevroren lijken of als een foto van het moment dat dan eeuwig wordt.



Bron: hln.be

Voeg toe aan: