Zoeken
 


Aboriginalkunst van 28.000 jaar oud gevonden

Laatste wijziging: maandag 25 juni 2012 om 10:21, 3196 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 25 juni 2012

aboriginal-kunst

Kunst op gesteente van de Aboriginals dat in een verlaten gebied van Australië is gevonden, is volgens deskundigen zeker 28.000 jaar oud.

Archeologen vonden de ‘steenkunst’ in een ontoegankelijk gebied in Arnhem Land in het noorden van het land en hebben met behulp van koolstofdatering vastgesteld dat het om een van de oudste kunstuitingen ter wereld gaat.

Het stuk steen met de tekening lag los op de grond. Volgens de archeologen zou de tekening onderdeel uitgemaakt kunnen hebben van een grotere tekening. Op dit moment is echter nog maar een heel klein deel van het gebied onderzocht.

“Wat onder meer uniek aan dit fragment is, is dat het met houtskool is getekend, waardoor we het meteen konden dateren”, zegt archeoloog en hoogleraar Bryce Barker.

De grottekeningen in het Franse Chauvet zijn ouder dan 30.000 jaar en die in het noorden van Spanje 40.000 jaar. “We zijn ervan overtuigd dat we nog oudere tekeningen zullen vinden, want we weten dat de Aboriginals ongeveer 45.000 jaar geleden in dit gebied verschenen.”Bron: happynews.nl

Voeg toe aan: