Zoeken
 


Ambtenaar onthult richtlijn om ufo's uit lucht te schieten

Laatste wijziging: maandag 26 januari 2009 om 10:41, 2295 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 26 januari 2009

Piloten van de Britse Royal Airforce (RAF) hebben meermaals ufo's beschoten. Nick Pope, die drie jaar werkte voor het Britse ministerie van defensie en meerbepaald voor een dienst die ufo-meldingen onderzoekt, onthulde de gevechtsdirectieven, de zogenaamde 'rules of engagement'.

Dat meldt het Britse boulevardblad The Sun. Volgens Pope hebben de RAF-piloten meermaals op niet geïdentificeerde vliegende objecten gevuurd, maar is er nooit een toestel neergeschoten: "Er zijn gevallen bekend, waar het order is gegeven om te vuren, maar zonder veel succes".

Strikt geheim

De gevechtsregels werden volgens Nick Pope opgesteld na tientallen zogenaamde 'close encounters' (onmoetingen) met onbekende tuigen in het Britse luchtruim. De directieven werden in het begin van de jaren '80 uitgevaardigd en strikt geheim gehouden. Volgens Pope zijn er de voorbije jaren tientallen geloofwaardige meldingen gemaakt van ufo's die bijna met vliegtuigen, politieheli's en legerjets in botsing kwamen.

Echt geloof in ufo's

Pope heeft in totaal 21 jaar gediend onder het ministerie van landsverdeding. Officieel kwam er volgens The Sun geen enkele reactie op zijn beweringen.

"Als we er een neerhalen, zal niemand dat weten, tenzij de ufo zou neerstorten in een dicht bevolkte zone", aldus Pope. "Ze zullen het blijven afstrijden en spreken van kleine groene mannetjes, maar er zijn parlementsleden, ministers en een deel van het ministerie van landsverdediging dat echt gelooft in ufo's".Bron: GVA.be

Voeg toe aan: