Zoeken
 


Groene stroom van eigen molen binnen handbereik

Laatste wijziging: dinsdag 12 juni 2012 om 12:19, 3306 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 12 juni 2012

Wie geen ruimte voor een windmolen in eigen tuin heeft, kan binnenkort kleine stukjes windmolen aanschaffen, zogenaamde “winddelen”. De vereniging “De Windcentrale” heeft een optie genomen op een windmolen in Delfzijl, die vervolgens weer in kleine stukjes wordt doorverkocht aan geïnteresseerde burgers die hun eigen groene stroom willen opwekken. Als er 1 oktober genoeg winddelen verkocht zijn, gaat de koop definitief door.

winddelen gaan van de hand voor €350 per stuk. Daarnaast zijn er jaarlijkse onderhoudskosten van ±15 euro. Een winddeel levert per jaar gemiddeld 500 kilowattuur aan stroom op waar je 16 jaar lang van kunt profiteren.

Volgens de Windcentrale levert 1 winddeel in 16 jaar tijd ongeveer 800 euro op aan stroom, vergelijkbaar met een jaarlijks rendement van 7,5 % per jaar. Oftewel: een stuk beter dan je geld op een spaarrekening zetten.

Het kopen van een windmolen is een eerste stap voor de vereniging. Het is de bedoeling dat de Windcentrale ook geld verzamelt om nieuwe windmolens te bouwen.

Meer info : WindcentraleBron: hetkanwel.net

Voeg toe aan: