Zoeken
 


Japan vanaf 2015 onbewoonbaar

Laatste wijziging: dinsdag 8 mei 2012 om 08:45, 3333 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 8 mei 2012

U zou het niet zeggen wanneer u de Westerse nieuwsmedia volgt, maar de situatie in Japan is rampzalig. Terwijl de nieuwsuitzendingen van de VRT u vandaag willen doen geloven dat de verkiezingsuitslagen van gisteren in Frankrijk en Griekenland slecht zullen zijn voor de wereldeconomie ("De beurzen! De beurzen!! Oh, mijn God, de beurzen!!!") stroomt er elk uur een hoeveelheid radioactief besmette lucht en water uit de kerncentrales die zelfs als het cijfers op jaarbasis zou betreffen de gevaarlijke limiet overstijgt. Reactor 4 laat regelmatig grote hoeveelheden radioactief gas los. Dat die reactor 4 van de kerncentrale in Fukushima op instorten staat haalde het nieuws dankzij een Japanse VN-gezant en een Amerikaanse senator, maar de kernenergielobby haalde alles uit de kast om het nieuws af te doen als "paniek zaaien" en "nergens op gebaseerd".

Ondertussen wordt het gebied weer met grote regelmaat getroffen door kleinere aardbevingen, staan twee vulkanen in de buurt op uitbarsten en slingerde een tornado in de buurt van Fukushima zaterdag enorme hoeveelheden zwaar vervuilde grond de lucht in.

Wie zelf op zoek gaat naar onafhankelijke bronnen van de situatie in de buurt van het rampgebied komt al snel tot de conclusie dat de waarschuwingen meer dan terecht zijn, en dat een aantal nog veel alarmerender waarschuwingen de Westerse media niet eens haalde.

De Japanse overheid doet ondertussen zijn uiterste best onafhankelijke bronnen het zwijgen op te leggen. Wetenschappers die reële berichten geven over de vervuiling (en zich niet houden aan de door de overheid & Tepco gecensureerde meetwaarden) worden ontslagen of zelfs gevangen gezet. Veel wetenschappers kiezen eieren voor hun geld, zodat buitenlandse experts en de enkele Japanse wetenschapper die nog wel durft te publiceren over de werkelijke situatie voor hun metingen grotendeels afhankelijk zijn van burgers die met huis-tuin-en-keuken geigertellers de radioactieve vervuiling meten.

Lees verder : zonnewind.beBron: zonnewind.be

Voeg toe aan: