Zoeken
 


Verbied patenten op chemtrails

Laatste wijziging: maandag 23 april 2012 om 10:29, 3649 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 23 april 2012

De vooraanstaande wetenschapper wil voorkomen dat de technologie in handen valt van private bedrijven.

David Keith van de Havard-universiteit en adviseur van wie anders dan Microsoft-oprichter Bill Gates zei dat hij en zijn collega’s onderzoek doen of de federale regering patenten op technologieën die zonnestraling blokkeren kan verbieden.

Zwavel

Bij dergelijke vormen van technologie, ook wel geo-engineering genaamd, wordt het klimaat gemanipuleerd. Door zwavel of zwaveldioxide, een reflecterend materiaal, in de stratosfeer te sproeien kan het opwarmingseffect als gevolg van koolstofdioxide worden teruggedraaid, aldus Keith. Dergelijke propaganda is deze week ontkracht door 50 voormalig NASA-astronauten en -wetenschappers die de ruimtevaartorganisatie in een brief oproepen een einde te maken aan deze fraude.

Wij kunnen deze sporen bij tijd en wijle herkennen als chemtrails, maar de NASA verkiest liever de term 'chemical tracers'.

Het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) leert ons dat zwaveldioxide een giftig industrieel afvalproduct is dat geassocieerd wordt met ademhalingsaandoeningen als astma. In 2010 is tijdens de VN-top over de biodiversiteiteen moratorium ingesteld op experimenten in de zee en de lucht. De VS hebben het nieuwe Biodiversiteitsverdrag echter niet ondertekend.

Waar wordt de technologie voor gebruikt? Het zou zeer effectief kunnen zijn, vervolgde Keith, maar deze technologie heeft ook de potentie om conflicten uit te lokken tussen landen. Op maandag sprak Keith tijdens een bijeenkomst van magazine Fortune over de technologie en zijn onderzoek naar klimaat en energie.

Verbieden

De professor van Harvard is tevens oprichter van het filantropische Fund for Innovative Energy and Climate Research. Gates financiert de groep en heeft meerdere malen ontmoetingen gehad met Keith en andere adviseurs. Het fonds heeft sinds 2007 $4,6 miljoen geïnvesteerd.

Sommige onderzoekers zijn echter van mening dat voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen om internationale conflicten te voorkomen. Enkele collega’s van Keith reisden vorige week af naar Washington DC om te kijken of het Amerikaanse Patent Office octrooien op de technologie kan verbieden.

“We denken dat het erg gevaarlijk is wanneer deze technologieën worden geprivatiseerd,” legde Keith uit. “Ze moeten in het publieke domein blijven.”

 

Attentie: aquariusage.comBron: scientificamerican.com

Voeg toe aan: