Zoeken
 


WHO waarschuwt voor antibiotica crisis; Onderzoek erkent werking colloïdaal zilver

Laatste wijziging: zondag 1 april 2012 om 21:00, 3842 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 1 april 2012

Steeds meer antibiotica verliezen langzaam maar zeker hun werking, maar er gloort hoop: reguliere wetenschappers beginnen eindelijk de werking van colloïdaal zilverwater te erkennen.

Vorig jaar april waarschuwde de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) voor het eerst openlijk voor de opkomst van superbacteriën die resistent zijn tegen antibiotica. De directeur-generaal van de WHO, Margaret Chan, voegt daar deze maand een nog strengere waarschuwing aan toe: de wereld komt volgens haar op dit moment in een antibiotica crisis terecht die een 'einde aan de moderne geneeskunde' dreigt te maken. Er is echter ook goed nieuws: Portugese universitaire wetenschappers hebben na onderzoek bevestigd dat het als alternatief medicijn beschouwde colloïdaal zilver(water) een genezende werking heeft op bacterie- en schimmelinfecties zoals bijvoorbeeld candida.

WHO leider Chan sprak buitengewoon dreigende taal: binnenkort dreigen routine operaties onmogelijk te worden en zouden kinderen kunnen sterven aan zoiets simpels als een geschaafde knie, omdat er steeds meer bacteriën zijn die resistent zijn tegen alle bestaande antibiotica. Het behandelen van ziekten zoals TBC, malaria, HIV/AIDS, maar ook gewone infecties die ontstaan door bijvoorbeeld een snijwond dreigt hierdoor onmogelijk te worden.

Verkeerd gebruik antibiotica grootste oorzaak
Op een conferentie van infectieziekten experts in Kopenhagen zei Chan dat de wereld in een 'post-antibiotica' tijdperk dreigt te komen waarin vervangende medicijnen duurder worden en het langer duurt om hetzelfde effect te bereiken. Niet alleen in de Derde Wereld, maar ook in Europa zijn resistente bacteriën aan een forse opmars bezig, met als gevolg dat het aantal mensen dat overlijdt door een infectie met deze bacteriën in zeer korte tijd met 50% is gestegen.
 
De crisis is niet uit de lucht komen vallen maar is al tientallen jaren lang in ontwikkeling. Belangrijkste oorzaken: het verkeerd, te vaak of te lang voorschrijven van antibiotica en het feit dat mensen hun kuur niet afmaken. De farmaceutische industrie heeft ondertussen vrijwel stilgestaan bij het ontwikkelen van nieuwe vormen van antibiotica, maar moet daar volgens Chan nu heel snel mee beginnen.
 
Wetenschappers bevestigen werking colloïdaal zilver
Alternatieve therapeuten schrijven al jaren dat er een natuurlijk antibioticum bestaat: colloïdaal zilver(water), oftewel zilverdeeltjes. De reguliere (medische) wetenschap heeft dit echter nooit kunnen of willen bevestigen - tot vandaag. Wetenschappers aan de Portugese Minho universiteit hebben de werking van zilverdeeltjes onderzocht en bevestigen nu de heilzame werking ervan. De studie werd onlangs gepubliceerd in het gezaghebbende Britse vaktijdschrift Letters in Applied Microbiology.

Professor Mariana Henriques en haar collega's onderzochten de werking van zilver(nano)deeltjes op spruw, mondslijmvliesontstekingen en andere door schimmels veroorzaakte mondinfecties. Ze kwamen tot de conclusie dat de zilveroplossing in alle gevallen werkt, ook als de grootte van de zilverdeeltjes aanmerkelijk werd verminderd.
 
'Met het oog op het optreden van candida infecties, die vaak tegen conventionele antimycotische (anti-schimmel) therapie resistent zijn, moet vaker naar alternatieve methoden worden gezocht,' aldus professor Henriques. 'Zilver nanodeeltjes zouden een nieuwe strategie voor de bestrijding van deze infecties kunnen betekenen. Omdat de nanodeeltjes in het vloeibare medium relatief stabiel zijn, is het mogelijk dat daar in de toekomst mondwater uit ontwikkeld zou kunnen worden.'
 
Zilver al honderden jaren gebruikt al medicijn
Natuurgeneeskundigen zullen niet van de resultaten van dit onderzoek opkijken, aangezien duizenden van hen al jaren ionische en colloïdale zilveroplossingen voorschrijven bij het bestrijden van ziekten en infecties, en ook toepassen op open wonden om infecties te voorkomen en de genezing te bevorderen. Zilver werd zelfs al honderden jaren gebruikt voor medicinale doeleinden - totdat de machtige Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), -een stroman voor het reguliere farmaceutische industriële complex- het in de jaren 40 van de lijst van officieel erkende medicijnen schrapte.
 
In het jaar 2000 ontdekten wetenschappers in China en Korea dat zilver ook werkt bij de bestrijding van de Escherichia coli (E.coli) en stafylokokken bacterie. Onderzoek wees uit dat zilver het cytoplasma membraan van de celwand van deze bacteriën uit balans brengt en voorkomt dat de bacteriën zich vermeerderen. Kortom: zilver stelt dodelijke bacteriën buiten gevecht en voorkomt dat infecties zich uitbreiden.
 
'Colloïdaal zilver heeft als natuurlijk antibioticum een lange geschiedenis in de medicijnkunde,' schrijft Walter Last in zijn boek The Natural Way to Heal: 65 Ways to Create Superior Health. 'Het werkt zeer effectief tegen bacteriën, virussen, schimmels, parasieten en kankermicroben, terwijl over ernstige bijwerkingen na overdosering niets bekend is.'
 
 
Xander
 
(2) KOPP


Bron: xandernieuws

Voeg toe aan: