Zoeken
 


Zuiden van Mexico geraakt door krachtige aardbeving

Laatste wijziging: woensdag 21 maart 2012 om 08:54, 3057 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 21 maart 2012

Het zuiden van Mexico is getroffen door een zware aardbeving. Die had een kracht van 7,6. Het epicentrum lag in de buurt van de stad Acapulco, op een diepte van ongeveer vijftien kilometer. Dat blijkt uit gegevens van de Amerikaanse geologische dienst USGS. De Mexicaanse president Felipe Calderon heeft gezegd dat er nog niet meteen "grote" schade is gerapporteerd. Wel raakten er zeven personen gewond.

De grond begon rond het middaguur (lokale tijd) gedurende enkele minuten te trillen. Een Nederlandse getuige laat weten dat elektriciteitskabels zijn geknapt. Mensen renden in paniek de straat op.

Ring van Vuur
Mexico ligt aan de Ring van Vuur, een gebied rond de Grote Oceaan waar veel aardbevingen en vulkaanuitbarstingen voorkomen. 7,6 wordt tot de zware aardbevingen gerekend. Het epicentrum lag in de zuidelijke staat Guerrero. Daar zijn ongeveer vijfhonderd huizen beschadigd. "Godzijdank is niemand om het leven gekomen'', zei gouverneur Angel Aguirre. In de aangrenzende staat Oaxaca zijn scheuren ontstaan in schoolgebouwen en zijn ruiten gebarsten.
 

Bron / lees verder: hln.beVoeg toe aan: