Zoeken
 


Lief zijn

Laatste wijziging: woensdag 29 februari 2012 om 12:43, 3375 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 29 februari 2012

We hebben een 'extra dag' gekregen, en dat zal het voor de rest van het jaar waarschijnlijk ook zijn wat betreft de extra's die we krijgen. Buiten deze 29e februari worden ons namelijk voornamelijk dingen afgenomen.

De besparingen worden ons in kleine stukjes gepresenteerd. Alles ineens zou betekenen dat de Griekse pleuris hier uitbreekt. Door het allemaal in stukjes te serveren komen ook de reacties in stukjes. Nu zijn de onderwijzers weer aan de beurt. Moeten ook langer werken. Het wordt weer een voorspelbare oefening. De woordvoerders roepen dat het een schande is, de minister zegt dat er geen alternatief is, dan komt er een demonstratie en vervolgens een eendaagse staking, de media schieten hun vaste patronen af van 'slecht voor de economie' en 'slecht voor het imago van België' en uiteindelijk worden de maatregelen doorgevoerd zoals ze nu op tafel liggen en laten de politici en de hoernalisten zich gierend van de lach vollopen in Brusselse, Luikse en Gentse etablissementen.

De olieprijzen schieten dagelijks de hoogte in, terwijl de vraag daalt. Hetzelfde geldt voor aardgas en benzine. De werkelijke prijs ligt net iets hoger dan 'gratis', maar we betalen de hoofdprijs. De staat en de oliehandelaren worden slapend rijk, terwijl de economie vastloopt. Waar blijft al dat geld? Houden ze dat misschien buiten de boekhouding?

De mensen hebben het moeilijk. Het is niet allemaal zichtbaar. Iedereen heeft nog kleren aan zijn lijf, men gaat nog naar de kapper, men heeft nog te eten, al zie ik het bij de Aldi en de Lidl steeds drukker worden en is de Delhaize hier in de buurt vrijwel doorlopend uitgestorven. Zelfs vrijdagavond tussen vijf en zeven, een tijdstip waarop je vijf jaar geleden over de hoofden kon lopen, is de Delhaize vrijwel leeg. Verwacht u aan slechte berichten over de supermarktketen binnen afzienbare tijd. Vreemd genoeg zijn eerste levensbehoeften het eerste waar mensen op gaan besparen als het vrij besteedbaar inkomen minder wordt. De leegstand wat betreft winkels in mijn stad neemt toe. Crisis? Welnee. De media zeggen toch van niet!

Maar hier valt het nog mee. Griekenland wordt het hardst getroffen. De zelfmoordlijnen zijn overbelast. De voedselbanken zijn permanent leeg. De ouderen buigen het moede hoofd. De jongeren emigreren. Maar waarheen? Grieken gaan van oudsher naar de VS, keren ook altijd weer terug. Maar de jongeren die nu gaan zullen voor altijd wegblijven. Geschrokken van de tsunami van boosaardigheid die hen getroffen heeft.

Naar de VS zullen ze niet gaan. Daar gaat het even slecht of nog slechter. Vijftig miljoen daklozen. Dat is bijna 1 op de zes Amerikanen in een tent, een lege fabriekshal of gewoon op straat, met een slaapzak op een paar kartonnen dozen.

Vijftien miljoen Amerikanen zitten in de bak. De meesten omdat ze in het bezit waren van drugs die hun eigen geheime diensten vanuit Afghanistan en Columbia het land hebben binnengebracht. Het geld wordt witgewassen op Wall Street. Zonder deze inkomsten zou de Dow Jones zakken tot onder het beginpunt van 100.

Het land is volledig in verval geraakt. Bruggen storten in, wegen zijn onberijdbaar. Mensen plegen bankovervallen zodat ze achter de tralies medische zorgen kunnen krijgen die ze buiten niet kunnen betalen. Werk is er niet en steeds minder.

De verkiezingscampagne om te bepalen welke multimiljardair het straks mag opnemen tegen de oplichter Barack Obama is de grootste democratische farce die de Westerse wereld al heeft mogen meemaken. En dat wil wat zeggen, want elke verkiezing sinds de dagen van Andrew Jackson werd vooraf beslist door banken en ander groot geld.

Is Ron Paul oprecht? Ik help het u hopen, maar na het Obama-fiasco is mijn vertrouwen in een ommekeer in de Amerikaanse politiek zo diep gezakt dat ik hoogstpersoonlijk een Elfstedentocht mogelijk zou kunnen maken - midden in de zomer. Als Paul wint is het omdat er al beslist is dat de VS een isolationistische politiek zullen gaan voeren. Paul mag het dan uitleggen en de Revolutie zal enkele jaren uitgesteld worden.

Amerikaanse staten houden inmiddels rekening met de totale instorting van de Federatie. De staat Wyoming heeft al wetten voorgesteld voor het geval de Federale overheid er niet meer zal zijn om de orde te handhaven. Welke orde ze bedoelen is onduidelijk. De politie in de VS is namelijk verworden tot volksvijand nummer één, dus wellicht hoopt men op die instorting zodat men van de politie verlost zal zijn.

Desondanks hebben de VS nog steeds plannen om de wereldheerschappij te bewerkstelligen. Wat ze daarmee uiteindelijk zullen gaan doen is niet helemaal helder. Slechts een minimaal kleine elite profiteert van de roof- en plundertochten van de Amerikaanse legers in Irak, Afghanistan, Libië en straks Somalië en Nigeria en van de Amerikaanse banken in de rest van de wereld - nu vooral in Europa. De gemiddelde Amerikaanse burger ziet er niets van terug. Zij mogen dienen als kanonnenvoer en worden daarna aan hun lot overgelaten; kreupel en/of psychisch gestoord.

Wat is dit voor een wereld? Hoe zijn we hier beland? Bossen verdwijnen, de oceanen zijn leeg. Dieren van alle ordes en soorten worden op gruwelijke wijze mishandeld, uitgebuit en weggevaagd. De voedselvoorziening wordt vergiftigd en gepatenteerd. Het schaamrood op de kaken wordt weg verklaard met 'opwarming van de Aarde'. Nog meer schaamrood. Leugens, eindeloze stromen leugens, verkrachtingen van de waarheid en zelfs van de leugens. Er komt geen einde aan.

Soms probeer ik het nuchter te analyseren, maar steeds weer loopt het spaak. Er wordt teveel gelogen om er een coherent verhaal van te maken. Iedereen is de weg kwijt. De nieuwe generatie tieners en jonge twintigers is het product van al de waanzin om ons heen, opgegroeid met internet en games , met eindeloos krediet, alle soorten pillen en voeding die die naam niet verdient. Zovelen zijn psychisch niet in orde, om over de lichamelijke fitheid maar helemaal te zwijgen.

De grootste zeepbel überhaupt staat op het punt te barsten. Welke dat is? De mensenzeepbel, peak mensen. We zijn over onze top. We gaan de tien miljard echt niet halen. Aan het eind van de eeuw zullen we terug zijn op het niveau van 1800: 1 miljard, of minder.

De hele samenleving zal terug zijn op het niveau van 1800.

De baas van de ECB zei deze week dat het sociale vangnet in Europa niet meer te handhaven is. Werkzekerheid, werklozengeld, lonen waarmee je een fatsoenlijk leven kunt leiden... als het aan meneer Draghi en zijn bazen van Godman Sachs ligt zijn het binnen afzienbare tijd allemaal zaken uit het verleden.

Hoe zich dat ontwikkelt? Van 40 uur naar zestig uur, naar 80 uur naar 100 uur per week - werken. Vergeet die vrije weekeindes. Het salaris zal toereikend zijn voor een schamele woning en een karig maal. Werken zolang men kan. Niks geen pensioen, niks geen rechten. Nauwelijks gezondheidszorg. Elke simpele infectie kan fataal zijn.

U denkt dat we langzaam uit de problemen geraken en er snel een einde zal komen aan de nachtmerrie die zich begin jaren '90 al aandiende, maar die pas in 2008 voor iedereen zichtbaar werd? Met u hoop ik het, maar ik ben bang dat we het begin van begin nog niet helemaal achter de rug hebben, laat staan het einde van het begin, of de rest.

Verloren?

Hoe kun je verliezen als je de strijd niet eens aangaat? Want dat is wat we doen, niet doen: de strijd aangaan. We laten ons als makke lammeren naar de slachtbank leiden. We staan schamper te lachen over het lot van de Grieken, zullen straks hetzelfde doen over het lot van de Spanjaarden, de Portugezen, de Italianen en de Fransen.

Tegen de tijd dat wij aan de beurt zijn zal er niet meer worden gelachen. Er zal simpelweg niemand meer over zijn om te lachen. De IJslanders misschien, maar die hebben een heel ander gevoel voor humor.

Oh ja, de elite die zal lachen, de rijke eigenaren van de paar grote bedrijven, de bankiers.

Is dit een veel te zwart scenario? We zijn toch een democratie? Dat zouden onze gekozen ministers toch nooit toelaten?

Fout!

U zou dat inderdaad allemaal nooit toelaten. Maar u bent niet verkozen. U bent een loonslaaf zonder macht, die te lang is blijven hangen in de illusie dat het allemaal wel goed zou komen, als we maar een beetje lief voor elkaar zouden zijn, en een beetje positief zouden denken.

Positief denken helpt, lief zijn soms ook, maar met alleen positief denken en lief zijn heb je hooguit eens een leuke avond Je redt er geen samenleving mee van de bijna onvermijdbare ineenstorting door de roof en plunder van een stel gewetenloze psychopaten die als een Ebolavirus op twee benen bezig zijn hun gastheren te doden er vervolgens zelf ook aan te gaan.

Koppel dat positief denken aan effectieve pogingen om de bankiers, CEO's, volksvertegenwoordigers, ministers en vrijwel het volledige journaille achter de tralies te krijgen en u zult zien dat tal van problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Dan mag u voor iedereen weer lief zijn zoveel u wilt.

Welterusten.Bron: zonnewind.be

Voeg toe aan: