Zoeken
 


Pepsi gebruikt geaborteerd weefsel voor ontwikkeling van nieuwe smaken

Laatste wijziging: zondag 19 februari 2012 om 18:58, 2730 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 19 februari 2012

(Natural News) Om de verschillende smaken in verwerkt voedsel te verbeteren maken sommige fabrikanten gebruik van cellen uit geaborteerde foetussen.

Ze testen en produceren op deze wijze kunstmatige chemische smaakversterkers die miljoenen Nederlanders elke dag consumeren.

De Amerikaanse senator voor de staat Oklahoma Ralph Shortey heeft nu een nieuwe wet geïntroduceerd om deze praktijken aan banden te leggen.

Senomyx, een biotechbedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van smaken, maakt gebruik van geaborteerde embryo’s om ‘geïsoleerde menselijke smaakreceptoren’ te creëren die worden gebruikt voor de productie van chemicaliën in voedsel. Dit bedrijf levert onder meer aan Kraft, Pepsi en Nestle.

“Er zijn potentiële bedrijven die geaborteerde baby’s gebruiken in hun onderzoek naar en ontwikkeling van kunstmatige smaakversterkers,” zei senator Shortey tijdens een uitzending van een lokaal radiostation. “Als dat werkelijk gebeurt laten we dat hier niet toe.”

HEK293

Volgens voedingswaakhond Children of God for Life (CGL) gebruikt Senomyx HEK293 om kunstmatige smaakversterkende chemicaliën te produceren. HEK293-cellen zijn menselijke niercellen uit embryo’s die gemanipuleerd zijn om smaakreceptoren te produceren die het G-eiwit aanmaken. De waakhond merkt op dat het bedrijf net zo goed dierlijke cellen kan gebruiken om hetzelfde resultaat te bereiken.

Alhoewel geaborteerde foetussen niet noodzakelijkerwijs zijn verwerkt in de eindproducten van Pepsi, Kraft of Nestle spelen ze wel een belangrijke rol bij de productie van kunstmatige smaakversterkers die gebruikt worden door deze fabrikanten.

Omdat er genoeg goede alternatieven voorhanden zijn roepen senator Shortey, CGL en anderen op een einde te maken aan deze praktijken.

Bron: www.naturalnews.com

Vertaling: www.niburu.nl

 



Bron: earth-matters.nl

Voeg toe aan: